Logo actiefonline.nl
Het gewicht raden van pompoenen, is één van de onderdelen.
Het gewicht raden van pompoenen, is één van de onderdelen. (Foto: Ingezonden)

'Dag van de natuur' in De Sûkerei

  Cultuur

DAMWALD - Zaterdag 16 september organiseert openluchtmuseum de Sûkerei in Damwâld weer de 'Dag van de natuur'. Er is een veelzijdig programma.

Er komen boogschutters, vogelopvang De Fûgelpits en de dierenambulance, een eendenkorfvlechter laat zijn ambacht zien, de bokkekar maakt ritjes over het terrein, je kunt de gewichten raden van reuzenpompoen, geitenkaas kopen, speciale kruidenthee proeven en nog veel meer.

Tevens kunt u het eigen 'Sûkereike' (cichoreikoekje) en de bijzondere cichorei-koffie kopen en uitproberen. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven.
Natuurlijk zijn ook de cichoreidrogerij, de drie wâldhúskes en de nieuwe poldermolen op deze dag te bezichtigen. Alle vrijwilligers zijn sfeervol gekleed in de tijd van toen.

U bent van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur op deze speciale themadag. Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld. Meer informatie op www.sukerei.nl.

'Sûkerei' is de Friese naam voor 'cichorei', een plant waarmee onder andere imitatie-koffie kan worden gemaakt. In de Tweede Wereldoorlog werd dit veel gedaan, omdat echte koffie in de loop van de oorlog niet meer te koop was, dan wel niet meer betaalbaar voor de 'gewone' man en vrouw.

Reageer als eerste
Meer berichten