Logo actiefonline.nl
De auteurs Klasina en Sytse van der Werf met het nieuwe boek over het skûtsje Eben Haëzer. Dit boek wordt tijdens de Admiraliteitsdagen gepresenteerd. Op de achtergrond het podium waar artiesten zullen optreden.
De auteurs Klasina en Sytse van der Werf met het nieuwe boek over het skûtsje Eben Haëzer. Dit boek wordt tijdens de Admiraliteitsdagen gepresenteerd. Op de achtergrond het podium waar artiesten zullen optreden. (Foto: Klaas Rozema)

Admiraliteitsdagen in Dokkum met skûtsjeboek

  Cultuur

DOKKUM – De Admiraliteitsdagen, het maritieme festival in Dokkum, wordt van 7 tot en met 10 september gehouden.

Het gratis toegankelijk festival voor jong en oud trekt tienduizenden bezoekers naar Dokkum. De oude haven in de binnenstad komt weer vol te liggen met bijzondere schepen. Vooral de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. De vijf pijlers van het festival zijn spectaculaire activiteiten, foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en muziek op diverse podia. Artiesten op het hoofdpodium zijn onder andere Miss Montreal, Xander de Buisonjé, Nielson, Jeroen van der Boom en Sharon Doorson. Nieuw dit jaar is het reuzenrad op het kinderplein, de speciaalbierproeverij in de Grote Kerk en het tweede podium op de Markt met een 'line-up' die niet zou misstaan op Lowlands of Noorderslag.

Boek verloren gewaand skûtsje

Aan de vooravond van de Admiraliteitsdagen, donderdag 7 september om 17.00 uur, wordt het boek Eben Haëzer over het verloren gewaande skûtsje Stêd Dockum/Eben Haëzer gepresenteerd op het skûtsje, dat ligt in de binnenstad. Het eerste exemplaar is voor bestuursvoorzitter Hylke Heidstra van het skûtsje. Skûtsjekenner Klaas Jansma vertelde aan Sytse van der Werf dat het skûtsje Stêd Dockum – dat nu voor Dokkum meestrijdt om de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) – in Dokkum is gebouwd en ooit van de familie Van der Werf is geweest.

De familie dacht dat hun schip niet meer bestond. Met het 'boven water' komen van het skûtsje kwamen ook de bijzondere verhalen en gedichten van Abraham van der Werf (1921-2006) weer tot leven. De zoon van het schippersechtpaar heeft alle verhalen over het skûtsje Eben Haëzer nauwkeurig op papier gezet.
Zijn zoon Sytse van der Werf – ook wel bekend als Friese troubadour - schreef op basis van deze unieke verhalen een prachtig boek. Klasina van der Werf (ook familie) schreef het hoofdstuk over het opsporen van de Eben Haëzer.

Zaterdag zeilen SKS-skûtsjes twee wedstrijden op het Lauwersmeer, het best te volgen bij Oostmahorn, vanaf 10.30 en 13.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=actiefonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=849,900,906,907,908,909,910,911,912,913,914,915,916,917,918,919,920,921,922,923,924,925,926,927,928,929,985,987" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>;

Nieuws uit Dongeradeel

Lezing ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers
15/3
Jildou Schaaf wint Vikingrace
8/3
WinjeWanje: "Je weet niet wat je ziet!"
7/3
Binnenkijken bij kunstenaars tijdens Atelierroute
7/3
Knutsel je eigen poppenhuis in museum Dokkum
28/2
Stellingwerf College strijkt met de eer in Statenzaal
21/2
De mens wordt op het verkeerde been gezet
14/2
Wat binne wy moai fuort net?
9/2
Concert Simone Lamsma in de Bonifatiuskerk
8/2
Certificatenactie voor gebouw Dokkumer ijsclub
7/2
Meer nieuws uit Dongeradeel >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten