Afbeelding

Irene Hofstede uit Kollumerzwaag maakt het als miss

Cultuur

Irene Hofstede geniet enorm van het miss-gebeuren. Aankomende zondag, 15 november, is de finale van Miss Bikini Universe 2015. Eindigt ze in de top, dan volgt voor haar nog een ‘Glory tour’ door China. Volg haar op Facebook: Miss Bikini Universe – Netherlands. (Foto: Klaas Rozema)

Irene Hofstede uit Kollumerzwaag maakt het als miss
“Je normale leventje houden vind ik belangrijk”

KOLLUMERZWAAG – Wie denkt dat het een miss alleen om haar uiterlijk gaat, heeft het mis. Dat bewijst Irene Hofstede (23) uit Kollumerzwaag. Ze houdt van kleding en ‘glitter and glamour’, maar het leukst aan missverkiezingen vindt ze dat ze lekker zichzelf kan zijn. Momenteel zit de bescheiden beauty in China voor de Miss Bikini Universe 2015-verkiezing.

Door Marije Blacquière

De vraag of ze de nieuwe Doutzen wordt kan ze bijna niet meer horen. Het is namelijk heel wat anders wat Irene doet. “Doutzen is een mooi model, een prachtige vrouw. Ik ben géén model, al denken veel mensen van wel. En ik hoef ook niet per se model te worden. Ik ben een miss, en daarbij gaat het om heel andere dingen.”

Draait het bij een (catwalk)model vaak om het presenteren van kleding, bij een miss telt het totale plaatje. “Het gaat om jezelf bij een missverkiezing. Je hoeft niet per se de maten te hebben van een model, al is het natuurlijk wel belangrijk dat je een beetje een goed figuur hebt. Het gaat veel meer om je uitstraling, of je er plezier in hebt.”

Vrolijke miss
Dat zit bij Irene wel goed en dat is te zien ook. Niet voor niets scoorde ze hoog bij verkiezingen als Miss Beauty of the Netherlands en Queen of the Benelux, werd ze Miss Skûtsje 2015 en afgelopen zomer rondemiss bij de Profronde van Surhuisterveen. Wie een vrolijke miss zoekt, weet Irene te vinden. “Door mijn prestaties heb ik een ticket gekregen om mee te doen aan de Miss Bikini Universe 2015-verkiezing”, zegt ze stralend. Ze mag ervoor naar China, waar missen uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Ze volgen er workshops in zaken als catwalktraining, maken fotoshoots en ze bezoeken bezienswaardigheden.
“Ik ben wel vaker benaderd om internationaal te gaan, maar toen kon ik niet. Ik had het te druk op mijn werk.” Irene is bakkerijmedewerkster en neemt dat heel serieus. “Ik vind het heel belangrijk om werk te hebben. Sommigen kunnen van­uit het miss-werk wel een modellencarrière krijgen, maar zelfs dan moet je maar afwachten wanneer je een klus krijgt. Een onzeker bestaan. Voor mij is het belangrijk dat je je normale leventje houdt, een stabiel leven.”

Familie
Familie is daarin voor Irene onmisbaar. Zus Lisanne is haar beste vriendin en samen zijn ze tijden bezig geweest met de voorbereidingen voor de missverkiezing in China. “We hebben samen de jurk ontworpen die ik zal dragen en ze doet mijn nagels.” Naar China gaat Irene in haar eentje, maar bij andere verkiezingen zit Lisanne, hun moeder en Irenes vriend steevast tussen het publiek. “Heel gaaf, dat je dan het podium opkomt en ineens hoort: ‘Ireneeee, whoohoo!’. Dat vind ik eigenlijk het belangrijkst, dat mijn familie het leuk vindt.”

Foto links: Irene in haar zelfontworpen outfit voor China, samen met coupeuse en lerares Adri Blummers uit Kollum, die de jurk voor haar naaide.

Foto midden: Irene op de catwalk tijdens Queen of the Benelux 2014.

Foto rechts: Een glamourfoto van Irene. “Wanneer krijg je nou de gelegenheid om in een galajurk, helemaal mooi opgemaakt, naar buiten te gaan?!”

Afbeelding

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 50 minuten geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 1 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 2 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 3 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 4 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 6 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 7 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 8 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 8 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 9 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 22 uur geleden
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 23 uur geleden
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen gisteren
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02