Afbeelding
Foto: Marjanne Alblas - van der Heiden

Geef je spullen een tweede kans?!

donderdag 16 mei 2024 19:30 tot 10:18

Je broodrooster werkt niet meer of je koffiezetapparaat laat het afweten... Dat is een slechte opstart van je dag. Maar moet je de apparaten nu weggooien of repareren? Hoe duurzaam is je keuze? En wat gebeurt er met je spullen als je ze weg gooit?

Het kopen van nieuwe spullen belast volgens Paul Schenderling, econoom en schrijver van het boek ‘Er is leven na de groei’ de aarde het meest. Meer dan vlees eten of zelfs vliegen.

Je maakt dus veel impact door minder nieuwe spullen te kopen. Hoe je dat kunt doen en welke vragen je erbij kunt stellen hoor je tijdens de inspiratieavond van de Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Drachten. Dhr. Göebel zal ons vertellen over het Repair Café in Drachten. Ook wethouder mevr. Le Roy is aanwezig en zal ons vertellen over de reis van ons afval in Smallingerland. Deze avond is op 16 mei 19.30u in de Zuiderkerk in Drachten.

Locatie