De kampioensploeg van Warga.
De kampioensploeg van Warga. Foto: Ingezonden

Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden

Algemeen

Voorafgaand aan het uitduel tegen Nieuw Roden nog twee wedstrijden te gaan voor koploper Warga. In deze klasse is boven- en onderin nog van alles mogelijk. De ploeg van trainer Jurre Smit had de punten hard nodig om de nacompetitie te ontlopen en Warga moest eigenlijk wel winnen om alles nog in eigen hand te houden. Overigens, Nieuw Roden stapt over naar de zaterdag en gaat dan sowieso uitkomen in de 5e klasse. Op 26 november in Wergea, legde de thuisploeg het stugge Nieuwe Roden pas het laatste kwartier over de knie en werd het 3-1. Warga was bijna compleet, maar moet het voortaan doen zonder Okan Özçelijk. Hij is gestopt. Als hij meedeed zag je zijn meerwaarde, maar door zijn blessures kon je niet op hem bouwen.

Door: Floris Sinnema

Het zonnetje scheen in Nieuw Roden en later werd dat afgewisseld met regen en hagel. Warga startte voorvarend en met goed combinatiespel moest de thuisclub in de achteruit. De eerste grote kans was voor Thomas Sinnema, maar zijn schot kon ternauwernood tot corner worden verwerkt door keeper Jayden Kuipers. Warga zette vol druk en na 10 minuten kreeg het loon naar werken. De snelle Thomas Sinnema werd in de 16 meter neergelegd door Martijn Drent en scheidsrechter Zuur legde de bal op de stip. Drent kwam ook nog eens verkeerd terecht en zijn schouder schoot uit de kom. Hij werd dan ook direct gewisseld. De strafschop werd binnen geschoten door Bart Boersma. Na deze 0-1 wilde Warga meer. Nieuw Roden kwam eigenlijk geheel niet in de wedstrijd en in de eerste helft kreeg het ook geen enkele uitgespeelde kans. Nee, het was Warga dat voetbalde en even later bezweek Nieuw Roden onder de druk van Warga. Na slecht uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van spits Jurre van der Meulen en hij zorgde met een droog schot voor de 0-2. Warga wilde eigenlijk de wedstrijd direct al na de 0-2 in het slot gooien met een derde treffer, kreeg hiervoor ook zijn kansen, maar met de 0-2 ging men aan de thee.

Na de thee direct al een 100 % kans voor Bote Groen, maar zijn inzet was te slap. Hierna kwam Nieuw Roden toch wat beter in de wedstrijd en met hoge ballen werd het doel van keeper Roy van der Zweep bestookt. Warga bleef in deze fase gemakkelijk overeind en kwam weer in het ritme van zijn spel van de eerste helft. Thomas Sinnema kwam over rechts een aantal keren gevaarlijk door, maar zijn goed bedoelde voorzetten waren nog niet aan de Wergeasters besteed. Dat veranderde zo’n 20 minuten voor tijd. Wederom ging Sinnema over rechts zijn directe tegenstander voorbij en spits Jurre van der Meulen zorgde voor de 0-3. Warga trainer Rietveld, over een eventuele verlenging van zijn contract is nog niets concreets bekend, wisselde vervolgens nog drie maal. Elke speler kon zodoende het zoet van de overwinning proeven. De goed leidende scheidsrechter Zuur hield het na 90 minuten voor gezien en toen was het wachten geblazen voor de Wergeasters. Al snel werd bekend dat naaste belager Blauwhuis had verloren van MKV’29. Geel Wit, dat een half uur later was begonnen, verloor vervolgens met 0-2 van Oldeboorn en toen pas kon het feest losbarsten. Niet geheel verwacht al en zodoende kwam er een spontaan feest in de jeugdsoos met de mooie naam, Szdrnzll. Na een prima start van de competitie haperde de Wergeaster machine en kwam er in januari een eind aan de ongeslagen status. Uit bij Blauwhuis kwam de ommekeer en bovendien liet de concurrentie ook punten liggen. Warga is nu al niet meer te achterhalen en wat dit betreft is de titel ook terecht. Paasmaandag 20 mei nog thuis tegen de Wilper Boys met waarschijnlijk nog een klein feestje in de eigen kantine.

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 uur geleden
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 4 uur geleden
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 6 uur geleden
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 7 uur geleden
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 8 uur geleden
Herdenkingsbijeenkomst Ferwert-Hegebeintum.
Dodenherdenking Ferwert Algemeen gisteren
In Nederland stemmen we nog immer met het rode potlood en tellen we de stembiljetten met de hand.
Smallingerland: "Help mee in een stembureau" Algemeen gisteren
Een reekalf gespot met de drone.
Topdrukte voor droneteams bij voorkomen maaislachtoffers Algemeen gisteren
Voor onderhoud van oevers van bepaalde vaarwegen in Fryslân is onderhoudssubsidie beschikbaar.
Subsidieregelingen Fries oeverbeheer geopend Algemeen 2 mei, 13:54
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels Algemeen 2 mei, 13:00
De drie oorlogsgraven op het kerkhof waar bloemen en een krans worden gelegd.
Deadenbetinking Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 2 mei, 11:45
Geef je spullen een tweede kans.
Repair Café Dokkum weer open op zaterdag 4 mei Algemeen 2 mei, 10:34
Vaar naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven'
Met een sloep varen naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven' in Nationaal Park de Alde Feanen Algemeen 2 mei, 09:34