Een moment uit de wedstrijd van Kollum tegen LTC
Een moment uit de wedstrijd van Kollum tegen LTC Foto: Bert Wijma

Kollum blijft steken op gelijkspel tegen 9 man van LTC

Algemeen

De onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen kenmerken zich steeds door een gering verschil. Kollum heeft de punten hard nodig om nacpompetitie te ontlopen maar ook LTC is nog niet in veilige haven. Voor de wedstrijd kreeg trainer Ron de Boer een bos bloemen van de selectie en bestuur van LTC en werd hem een voorspoedig herstel gewenst.

Na het eerste fluitsignaal van IJkema start Kollum energiek. De Langedijk Talmastraat Combinatie uit Assen moet gelijk wat kleine overtredingen maken. Na 6 minuten op de klok krijgt Max de Jong de bal en die speelt rond de penaltystip 4 mannen uit Assen uit en schiet de bal in de hoek. Na 10 minuten komt LTC terug in de wedstrijd als na een afgeslagen corner een voorzet volgt. De bal wordt volledig vrijstaand door Jarno Buist binnen gekopt bij de tweede paal (1-1).

Vanaf die aftrap is het gelijk weer Kollum dat met mooi voetbal de 2-1 scoort. Thieme Brandsma krijgt de bal op links en legt hem terug op Johan Schat. Laatstgenoemde haalt met buitenkant rechterwreef uit van buiten de zestien en ziet zijn schot onhoudbaar links onderin het hoekje van de goal binnen vallen. Daarmee staat de verdiende voorsprong voor Kollum wederom op het bord. Er zijn dan 14 minuten gepeeld.

Max de Jong en Thieme Brandsma zijn een plaag voor de verdedigers van LTC en er hadden best nog wat kaarten gegeven kunnen worden voor herhaaldelijke overtredingen. LTC blijft ook gevaarlijk en deelt voor de rust nog wat speldenprikjes uit.

Met 2-1 op het scorebord worden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft is het LTC dat meer grip op de wedstrijd heeft. De beste kans is echter een hard diagonaal schot van Max de Jong die ternauwernood tot corner verwerkt kan worden door keeper Jelle van der Veen.

Een belachelijke ‘trap van achteren zonder dat de bal ooit geraakt had kunnen worden’ overtreding in de middencirkel door Patrick Medema op Max de Jong wordt terecht bestraft met een rode kaart. In plaats van dat het Kollum lucht en ruimte geeft en ze op zoek kunnen naar de beslissende 3-1 voorsprong wordt het spel onrustig en wordt LTC gevaarlijk. In de 65ste minuut wordt de 2-2 gescoord. De Kollumers zijn te veel bezig met appelleren voor een vrije trap, maar als de scheidsrechter niet fluit gaat het spel gewoon door en kan Mark Smallenbroek vogeltje vrij de bal van dichtbij in tikken.

Het interim duo trainers Boekholt en Van der Veen brengen drie verse krachten, waarmee het spel er niet beter op wordt. Na de rode kaart is LTC tevreden met een punt en leunt het achterover. Het baltempo van de oranjehemden is te laag en te voorspelbaar om gevaar mee te stichten in de Drentse defensie. Bovendien moeten de oranjehemden niet nog meer schade oplopen bij een uitbraak tegen.

In de 90e minuut krijgt Manuel Saimima zijn tweede gele kaart en kan ook hij het veld vroegtijdig verlaten. Een inmiddels machteloos ogend Kollum is niet in staat meer dan een remise in de wacht te slepen tegen deze 9 man in blessuretijd.

Volgende week mag Kollum afreizen naar de Drentse hoofdstad om Achilles1894 als opponent te ontmoeten.

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.