Crazy weekend bij Ropta Boys
Crazy weekend bij Ropta Boys Foto: Ingezonden

Crazy weekend bij Ropta Boys

Algemeen

Het weekend van 27 en 28 Januari stond bij Ropta Boys in het teken van Crazy. Het kon niet gek genoeg dit weekend en beide avonden werden zeer goed bezocht. Op vrijdagavond startte de jeugd van de JO7 t/m de JO/MO15 met een crazy bingo en daarna een crazy disco, zaterdag stond er een crazy pub quiz op het programma met afsluitend muziek van entertainer Jan Ernst Meinsma.

Ruim 70 kinderen waren aanwezig op vrijdagavond in de prachtigste crazy outfits. Er werden 3 rondes bingo gespeeld met leuke prijzen en daarna gingen de voetjes van de vloer. Tussendoor was er voor de kinderen patat en snack wat natuurlijk ook op een crazy manier genuttigd werd. Alles ging los op de tafel, inclusief de saus, en zo kon iedereen zoveel eten als ze wilden. 

Voor de pub quiz hadden zich 22 teams opgegeven die allemaal in de meest prachtige outfits binnen kwamen. Van heale hinnen tot kale koppen van van Hels Angels tot strand gangers met zwembanden om, je kon het zo gek niet bedenken. Zelfs de goedheiligman was met zijn pieten over gevlogen. De organisatie bestaande uit Geert Linthof, Martin Kool en Johannes de Groot had een prachtige quiz gemaakt met 8 thema´s. Vragen over geschiedenis, dieren, films, reclame, waar ben ik, wie ben ik en sport kwamen voorbij met prachtige inleidende filmpjes. Een groot compliment aan de organisatie voor deze soms bijzondere vragen. 

Hevige strijd

Niemand hoefde van zijn plaats om drinken te halen, de dames van de catering kwamen bij de tafels langs om de bestellingen op te nemen waardoor het geen chaos werd met 127 mensen in de Fiver. Deze dames bestaande uit Ingrid, Esther, Yda en Gonne, samen met Martin, moeten deze avond kilometers af hebben gelegd in de kantine. Ook zij verdienen een groot compliment!! Het was lange tijd een strijd tussen Happy Nes en Sankt Pauli zonder Paul die steeds bovenaan stonden maar na de 8 rondes was het team Gokje, bestaande uit een aantal jeugdleden van het jeugdhonk, dat met de winst naar huis ging. De poedelprijs was voor de Kale koppen zijn niet te stoppen en de prijs voor de mooiste outfit ging naar Hill´s Angels. 

Na de prijsuitreiking gingen de tafels en stoelen aan de kant en kon met genieten van de prachtige stem van Jan Ernst Meinsma, oud lid van Ropta Boys, die iederen op de dansvloer kreeg en tot in de late uurtjes door ging. Een weekend dat ook nog eens bekroond werd met 3 punten voor het vlaggenschip wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 3 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 5 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 6 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 19 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 21 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen gisteren
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45