Symbolische schep in de grond bij start aanleg glasvezelnetwerk voormalig Ferwerderadiel.
Symbolische schep in de grond bij start aanleg glasvezelnetwerk voormalig Ferwerderadiel. Foto: Actief Media

(video) Aanleg glasvezelnetwerk voormalig Ferwerderadiel gestart

Algemeen

Video - Woensdag 18 januari zetten Aant Jelle Soepboer (wethouder gemeente Noardeast-Fryslân), samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Belinda Nijboer (project manager Bouw DELTA Netwerk) en Huseyin Sevil (operationeel manager van aannemer Selecta Infratechniek) een eerste schop in de grond in Ferwert. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen van voormalig Ferwerderadiel.


Blij met de start van de aanleg

Wethouder Aant Jelle Soepboer is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij vertelt: “De digitale ûntsluting fan ús bûtengebiet is fan grut belang. Us ynwenners en ûndernimmers hawwe baat by rap ynternet, alhielendal yn in tiid wêryn’t der in soad thúswurke wurdt. In grut diel fan Noardeast-Fryslân hat gelokkich al glêstried en ik fyn it spitich dat it ús eigen KabelNoord net slagge is alles oan te lizzen. Ik bin lykwols tige optein dat der no in partij is dy’t dat wol kin sadat ek it lêste stikje fan ús gemeente glêstried krijt. Dit is mei mooglik makke troch de kampanje fan de doarpsbelangen. In komplimint oan harren is dan ek op syn plak.”

Mooie resultaten
Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking heeft geleid tot enthousiaste reacties van inwoners. Dat is wel gebleken uit de resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald, mede dankzij de inzet van mensen die de lokale dorpsbelangen hebben behartigd. De schop in de grond was dan ook een mooie aanleiding om deze mensen vandaag speciaal in het zonnetje te zetten. De lokale inzet is een positieve trend die wij in heel Fryslân ervaren. Inwoners hebben doorgaans veel interesse in onze gratis glasvezelaansluiting en openen graag hun deuren. Reden te meer om ook de dorpen van de voormalige gemeente Ferwerderadiel zo snel mogelijk aan te sluiten op ons gigasnel glasvezelnetwerk. Hiermee kunnen inwoners straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding. Mensen die op dit moment nog geen gebruik hebben gemaakt van ons unieke aanbod voor een gratis glasvezelaansluiting, kunnen dat tijdens de aanlegperiode in hun buurt nog steeds doen.”

Verwachte planning 
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Selecta Infratechniek het glasvezelnetwerk aan in de dorpen van voormalig Ferwerderadiel. Medewerkers zijn al volop bezig met het bezoeken van de woningen in de gemeente. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Selecta gaat ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Zij komen namelijk alsnog in aanmerking voor een gratis aansluiting in hun woning. In Ferwert is de schouw inmiddels afgerond en beginnen binnenkort de graafwerkzaamheden. Inwoners worden via verschillende communicatiekanalen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De totale aanlegperiode van het glasvezel duurt naar verwachting ruim een jaar. 

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer Selecta Infratechniek voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Selecta. Zij helpen graag op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummerof via customer@selectaholding.com

Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de voortgang op hun adres bekijken.

Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit.
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit Algemeen 11 uur geleden
Libertas laat onnodig de punten achter in Gorinchem!
Libertas laat onnodig de punten achter in Gorinchem Algemeen 12 uur geleden
Broekster Boys is met de 5-0 overwinning nog mild voor Alcides.
Broekster Boys is met de 5-0 overwinning nog mild voor Alcides Algemeen 12 uur geleden
Op de foto Durk van de Veen met een fraaie passeerbeweging.
V.V. Dokkum pakt verdiende overwinning Algemeen 12 uur geleden
Winnende ONT trein dendert nog even voort
Winnende ONT trein dendert nog even voort Algemeen 13 uur geleden
De gelijkmaker wordt binnengetikt door Edwin Schaafsma.
Opluchting bij Buitenpost na winst op Pelikaan S Algemeen 13 uur geleden
Auto belandt op z'n kop in de sloot.
Auto belandt op z'n kop in de sloot 112 14 uur geleden
Sybren Dorhout in actie.
Ropta Boys kansloos ten onder in Garijp Algemeen 16 uur geleden
Be Quick wint overtuigend van Kootstertille. Foto ter illustratie.
Be Quick Dokkum wint met overtuigend spel tegen Kootstertille. Algemeen 17 uur geleden
Pé & Rinus goan weer los
Pé en Rinus 'goan lös' in Kloosterkapel Sibrandahûs Algemeen 19 uur geleden
Rosalie Cunningham
Charismatische rockinnovator Rosalie Cunningham staat op 21 april in Iduna Algemeen 21 uur geleden
Roeireddingsboot KNRM
Expositie Amelander Tegelkunst Algemeen 23 uur geleden
Filemon Wesselink en Lammert Kamphuis
Levenslessen, goed gezelschap en een avontuurlijke reis Algemeen 23 uur geleden