Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel knipt samen met mienskipshûs-beheerder Tjitske Zeilstra het rode lint door als feestelijke opening van Mienskipshûs De Kjellingen.
Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel knipt samen met mienskipshûs-beheerder Tjitske Zeilstra het rode lint door als feestelijke opening van Mienskipshûs De Kjellingen. Foto: ingezonden

Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar

Algemeen

Wie zaterdagmiddag Eastermar binnenkwam, kon heerlijke geuren opsnuiven afkomstig van foodtrucks met gezonde hapjes. Dichterbij gekomen werd een feestelijk geheel zichtbaar van mensen rond een plein vol activiteiten, banieren met teksten als ‘meer gezonde jaren’ en statafels met gevulde glazen.

In het hart van Eastermar organiseerde Doarpskoöperaasje Enerzjyk Eastermar met veel vrijwilligers een dubbelevenement. Om twee uur sprak voorzitter Jan Willem Sietsma de toegestroomde geïnteresseerden toe over de gedachte van sociale verbinding en gezondheid achter het ontstaan van Enerzjyk Eastermar en de aanloop naar deze bijzondere dag.

Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel noemde Eastermar als een voorbeeld voor andere dorpen en knipte samen met mienskipshûs-beheerder Tjitske Zeilstra het rode lint door als feestelijke opening van Mienskipshûs De Kjellingen. De ontmoetingsplek voor alle activiteiten die de inwoners al ondernemen, maar ook voor activiteiten die nu mogelijk worden.

Aansluitend kon iedereen binnen komen kijken en vooral meedoen aan alle activiteiten die Gezondheidsmarkt Vitamine Ea te bieden had. Zo’n 23, veelal plaatselijke, ondernemers gaven gratis workshops op het gebied van sporten, muziek, welzijn, koken en creativiteit. Jong tot oud onderging handmassages of deed mee aan een Zumba-les en bij het repaircafé kon je je kapotte handmixer laten repareren. 

Ook was er veel informatie beschikbaar over voeding, gezondheid en vitaliteit en waren er talenteninterviews en fitheidstesten. De hele middag bleef het gezellig druk.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15