Glasvezeladviseur Jeroen van der Sluis (links) en kwartiermaker DELTA Netwerk Jaap Bosma voor de winkel aan de Markt 71c te Burgum
Glasvezeladviseur Jeroen van der Sluis (links) en kwartiermaker DELTA Netwerk Jaap Bosma voor de winkel aan de Markt 71c te Burgum Foto: Actief Media

Snel internet voor iedereen in de gemeente Tytsjerksteradiel

Algemeen

DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne voor de inwoners van alle dorpen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Bij voldoende deelname van de huishoudens komt er een glasvezelnetwerk. Je doet mee door vóór 30 november 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders: Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Aanmelden kan na de postcodecheck op deltanetwerk.nl. Op meerdere momenten zullen informatieavonden gehouden worden om de inwoners te informeren over de campagne en de mogelijkheden van glasvezel.

DELTA Netwerk heeft als missie: ‘snel internet voor iedereen in Nederland’. Grote delen van het buitengebied in de gemeente Tytsjerksteradiel zijn al aangesloten of in aanleg. Onder de inwoners van Jistrum en de dorpen in de buurgemeente Achtkarspelen bleek er dit voorjaar al voldoende animo. Inmiddels stromen de eerste aanmeldingen van inwoners van Burgum, Hurdegaryp, Noardburgum, Gytsjerk, Oentsjerk, Garyp, Tytsjerk, Eastermar, Sumar, Jistrum, Ryptsjerk, Mûnein, Suwâld, Aldtsjerk, Earnewâld en Wyns al binnen sinds de campagne op 5 september is gestart.

Glasvezel; betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin veel mensen nog thuiswerken en steeds vaker met elkaar videobellen, ervaart men hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuis wonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet.


De eerste schep in de grond voor glasvezel in de gemeente Achtkarspelen. V.l.n.r. op de foto wethouder beheer Sierd Vegelin, Willeke van Dam manager Allinq, directeur Delta Netwerk Piet Grootenboer en wethouder economische zaken Jouke Spoelstra - Actief Media

Probleemloos gebruik

Glasvezel pionier Jaap Bosma uit de gemeente de Fryske Marren is al twee jaar zeer tevreden gebruiker van dit mega snelle netwerk. “De Fryske Marren was voor Fryslân uniek project waarbij het hele buitengebied, inclusief de dorpen, glasvezel heeft gekregen. We realiseren dit inmiddels ook in de andere gemeenten, omdat we dit belangrijk vinden voor de toekomst van het buitengebied in Fryslân.” Uit sociaal maatschappelijk oogpunt vindt Bosma dat het belangrijk zoveel mogelijk inwoners van Friesland toegang moeten krijgen tot glasvezel. “Iedereen mag meedoen. Het draagt bij tot de leefbaarheid in de dorpen”, is zijn stellige overtuiging. De afgestudeerde jongeren hoeven niet meteen meer naar de Randstad te vertrekken omdat daar geschikt werk is. Ze kunnen gewoon vanuit een betaalbare woning in Friesland met een snelle online verbinding in bijvoorbeeld Burgum thuis werken ook al zit hun werkgever in Rotterdam of Zeeland.

Informatieavonden

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een informatieavond in de buurt of online. Zo houdt DELTA Netwerk informatieavonden op 29 september in It Maskelyn op Easter Omwei 5 in Hurdegaryp, 4 oktober in De Pleats op Schoolstraat 82 in Burgum en 5 oktober op Landgoed Stania State op Rengersweg 98B in Oentsjerk. De avonden beginnen steeds om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. Ook zijn er online informatieavonden op woensdag 28 september, dinsdag 11 oktober en donderdag 3 november om 19.30 uur. Op deltanetwerk.nl meld je je hiervoor aan. 

Glasvezel Informatiepunt in Burgum

DELTA Netwerk helpt je graag in het Glasvezel Informatiepunt aan de Markt 71c in Burgum. Een glasvezeladviseur is er aanwezig voor vragen over glasvezel of om hulp te bieden bij het afsluiten van een abonnement. Ook is een adviseur telefonisch bereikbaar op 06 - 3861 2760. Je kunt er binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk is een onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het bedrijf zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en heeft als ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Het bedrijf streeft ernaar om in 2025 2 miljoen huishoudens en bedrijven internet aan te bieden via glasvezel. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Tytsjerksteradiel op deltanetwerk.nl

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09