V.l.n.r. Hilbrand Visser, Jildau Leistra, Simon van der Lei, Patrick van der Veen, Dirk Regnerus, Teuny Bosma, Ewoud Stadman, Piet Swart en Jelle Visser (Teamlid Rick Lei ontbreekt op de foto)
V.l.n.r. Hilbrand Visser, Jildau Leistra, Simon van der Lei, Patrick van der Veen, Dirk Regnerus, Teuny Bosma, Ewoud Stadman, Piet Swart en Jelle Visser (Teamlid Rick Lei ontbreekt op de foto) Foto: WILLIAM WISSINK

Team PRO Drachten levert topprestatie in Norg

Algemeen

Op zaterdag 3 september jl. stond er een zeer gemotiveerd team van 10 sporters en 4 begeleiders klaar om de eer van PRO Drachten hoog te houden bij de Veldslag om Norg. De Veldslag om Norg is een MTB-evenement dat voor de vierde keer werd gehouden. Team PRO Drachten stond rond 9.00 uur in professionele teamkleding klaar aan de startstreep. Mede door het schitterende weer konden alle teamleden op hun eigen niveau en in het eigen tempo een topprestatie leveren.   

Per 1 augustus 2022 is de één onderwijsvoorziening PRO Drachten, school voor praktijkonderwijs, een feit. Vanuit OSG Singelland en CSG Liudger is de afgelopen jaren hard gewerkt om deze gezamenlijke voorziening in één gebouw in Drachten tot stand te brengen. Vrijwel het gehele onderwijsaanbod binnen PRO Drachten is tegen het licht gehouden om verbeteringen voor leerlingen door te voeren. 

Vliegende start

Afgelopen schooljaar is een stevige basis gelegd door het gehele onderwijsteam om dit schooljaar een vliegende start te kunnen maken. Werken in het onderwijs is per definitie mensenwerk, je doet het voor en met elkaar op een school als PRO Drachten. Er is door Ewoud Stadman en Hilbrand Visser, als directieduo van PRO Drachten, dan ook veel tijd en aandacht geschonken aan teambuilding en positieve groepsvorming op alle niveaus binnen de school. ‘We zeggen binnen onze school vaak: zonder relatie, geen prestatie! Dat is voor ons geen loze kreet, maar een opdracht. Om het onderwijs zo goed mogelijk te maken ontmoeten we elkaar, nemen daar tijd voor en investeren we in onderlinge relatie.’, verklaart directeur Ewoud Stadman. 

Sport verbroedert

Dat investeren in elkaar tijdens het samenwerkingsproces, kwam afgelopen schooljaar onder andere tot uiting door het aanbieden van de mogelijkheid om collega’s samen te laten sporten. Sport verbroedert was daarbij de simpele gedachte. Het was voor het directieduo dan ook een kleine stap om alle medewerkers de mogelijkheid te bieden om mooie sportkleding van Team PRO Drachten aan te bieden. Voor de zomervakantie kregen alle medewerkers een setje sportkleding naar keuze om in de zomer ontspannen te kunnen sporten. Gedurende de komende jaren is het de bedoeling dat Team PRO Drachten aan diverse sportevenementen mee gaat doen met medewerkers én leerlingen. 

Veldslag

Afgelopen zaterdag stond het allereerste sportevenement op de agenda voor Team PRO Drachten. De Veldslag om Norg is een MTB-evenement met afstanden van 80 of 100 kilometer. Er deden meer dan 2.500 deelnemers mee, waaronder 10 sporters van Team PRO Drachten. Het parcours lag er prachtig bij, het weer zat mee en de algehele organisatie van het evenement was piekfijn op orde. Echt genieten dus! Het warme weer en een paar zware stoffige stroken met mul zand zorgden er echter wel voor dat er hard gewerkt moest worden. De euforie was dan ook groot toen het gehele team rond de klok van 15.00 uur zat na te genieten, allemaal met een welverdiende medaille om de nek. Teamlid Dirk Regnerus vatte het als volgt samen: ‘Dit is fietsen en gymnastieken in één, maar ik had het voor geen goud willen missen!’. Om dit te begrijpen en goed op waarde te kunnen schatten, moet u weten dat Dirk in het eerste deel van de route, bij één van de eerste bosstroken, een heuse salto van zijn gehuurde MTB-fiets maakte.      

Onderschrift foto (William Wissink):

V.l.n.r. Hilbrand Visser, Jildau Leistra, Simon van der Lei, Patrick van der Veen, Dirk Regnerus, Teuny Bosma, Ewoud Stadman, Piet Swart en Jelle Visser (Teamlid Rick Lei ontbreekt op de foto)

Afbeelding
Margriet Brandsma over 'heks van Anjum' in bieb Dokkum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Koffiemerken, en wat maakt ze speciaal Zaken 10 uur geleden
Afbeelding
'Van sokkenbal tot silent disco': geschiedenis popcultuur in de Friese Wâlden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
“Veel vraag naar bedrijventerrein in Smallingerland, stroomcapaciteit is rem-factor" Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bestemmingsplan in raad centraal punt bij Sonac-plan vergister Algemeen 30 nov., 17:40
Afbeelding
Luisterlijn vrijwilligers: stille helden op de Nationale Vrijwilligersdag Algemeen 30 nov., 17:00
Afbeelding
Buurtbudget Smallingerland: 12 van 15 aanvragen toegekend Algemeen 30 nov., 15:04
Afbeelding
21-koppige cast gevuld met lokaal talent repeteert voor dé feel-good kerstmusical van Drachten Algemeen 30 nov., 14:00
Afbeelding
Knappe alternatieven op de klassieke kerstboom Algemeen 30 nov., 12:32
Afbeelding
Disco Tropicana brengt nieuw dansconcept naar Iduna Algemeen 30 nov., 11:19
Afbeelding
Krijgt Burgum dit jaar weer een marathon op natuurijs? Algemeen 30 nov., 10:55
Afbeelding
3 gezonde voedingsmiddelen voor je brein Zaken 30 nov., 09:26
Afbeelding
Repair Café Drachten Algemeen 30 nov., 08:34