Jan Tabak in de showroom in Drachten.
Jan Tabak in de showroom in Drachten. Foto: Actief Media

Tabak Keukens & badkamers: al 45 jaar alles onder één dak!

Algemeen

Tabak Keukens & Badkamers viert dit jaar het 45-jarig jubileum. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een totaaladres voor alles in huis. “Wij ontzorgen klanten graag van A tot Z en bieden een alles-in-een-pakket waarbij alle bijkomende werkzaamheden ook door ons geregeld worden”, aldus eigenaar Jan Tabak. “Er zijn zelfs klanten die hele verbouwingen aan ons uitbesteden.”

In 1977 opent Jan zijn vader Folkert een keukenzaak in Kootstertille. Vanaf het begin lopen de zaken goed, vertelt Jan. “Er waren toen nog weinig keukenzaken hier in het noorden en mijn vader leverde toen ook al kwaliteit. Op een gegeven moment werkten er twintig monteurs voor hem.” Er volgen vestigingen in Noardburgum, Smilde en Drachten. Ook worden er winkels geopend in Surhuisterveen, Lemmer en Westergeest onder de formule Basiskeuken. Later wordt de winkel in Westergeest, die gerund wordt door Jan, omgedoopt tot een vestiging van Tabak Keukens & Badkamers.

In 2013 openen vader en zoon Tabak de huidige showroom met twee etages op Houtlaan 11 in Drachten. Het is zo’n groot succes, dat ze besluiten zich alleen nog te richten op deze vestiging. Een aantal jaren later draagt Folkert de zaak over aan Jan. Folkert is nu 72 jaar, maar hij verricht achter de schermen nog steeds werkzaamheden voor het bedrijf. “Hij kan het niet loslaten”, lacht Jan. “Mijn vader blijft een echte ondernemer.” Tabak Keukens & Badkamers is een echt familiebedrijf. Trots vertelt Jan dat zijn partner Yvonne Kamminga sinds januari ook officieel in het bedrijf werkt. “Zij doet de styling en is verantwoordelijk voor de klantenservice en aftersales.” 

Jan staat nu samen met een badkameradviseur in de showroom, maar hij zoekt nog een ervaren keukenadviseur. “Het is nu heel druk, waardoor ik vaak tot ’s avonds laat nog bezig ben met het uitwerken van tekeningen en offertes. Dus, heb je ervaring als keukenadviseur, ben je service- en resultaatgericht en wil je in een gezellig familiebedrijf werken? Solliciteer dan via info@tabakkeukens.nl of bel voor meer informatie 0512-530 020.”

Tabak Keukens & Badkamers werkt met een vast team van keuken-, badkamer- en installatiemonteurs, tegelzetters en stukadoors en heeft een eigen chauffeur in dienst. “Dit team is de afgelopen jaren verdubbeld om alle projecten op tijd af te krijgen”, zegt Jan. 

In de loop der jaren is ook het assortiment uitgebreid, met vloeren en spanplafonds. Jan legt uit dat Tabak Keukens & Badkamers nu een totaalpakket kan leveren. “Wij verwijderen en voeren de oude keuken, badkamer en/of vloer af, brengen alle technische voorzieningen aan, leggen eventueel extra elektriciteitsgroepen aan en verplaatsen leidingwerk, schakelaars en kranen. Daarna plaatsen wij de nieuwe keuken, badkamer en/of vloer en verzorgen ook nog al het tegel- en stucwerk. Het komt wel voor dat klanten ons de sleutel geven en zelf anderhalve week op vakantie gaan. Als ze dan thuiskomen is alles klaar.” 

Hij geeft daarnaast aan zich te onderscheiden door een snelle levering van keukens en badkamers. “Wij kunnen keukens nu binnen 6 tot 8 weken leveren. Kom voor meer informatie gerust langs in de showroom of bel 0512-530 020 voor het maken van een afspraak.”

Tabak Keukens & Badkamers | Houtlaan 11, 9203 AN Drachten | 0512 - 530 020 | tabakkeukens.nl 

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 17 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 19 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30