Van links naar rechts: Frank Belt, Wytske Holtrop, Jochem Schuurman, Tetsje van der Kooi, Astrid de Daas en Frans Douwe Slot voor het kerkje in Haskerdijken.
Van links naar rechts: Frank Belt, Wytske Holtrop, Jochem Schuurman, Tetsje van der Kooi, Astrid de Daas en Frans Douwe Slot voor het kerkje in Haskerdijken. Foto: Niels Westra

Tetsje van der Kooi en muzikale vrienden vieren Kerst 2021 met ‘Lied de klok’

Algemeen

Sopraan Tetsje van der Kooi en haar muzikale vrienden hebben dit jaar weer een kersttoer gepland langs vier sfeervolle Friese kerken. Vanwege corona zijn er vier middagconcerten gepland in Burgum, Menaam, Jorwert en Terbant. In laatstgenoemde plaats is er ook een bijzonder afsluitend ochtendconcert om 5.30 uur, nog voor het krieken van Eerste Kerstdag.

Het thema van de kersttour 2021 is ontleend aan Eppie Dam’s Friese vertaling van het lied Anthem van Leonard Cohens: ‘Lied de klok foar oar bestean’, dat hij speciaal voor deze Kerst vertaalde. Op het programma staan Christmas carols, folksongs en bekende en verrassende kerstliederen. Meesterverteller Frank Belt brengt mooie, ontroerende kerstverhalen, omlijst met muziek.

Tetsje van der Kooi geeft concerten in Fryslân en daarbuiten. Met haar eigen concertseries zoals Vrouwen van de Zee en Nacht & Dei eert ze haar Friese achtergrond. Ze treedt op met de volgende muzikale vrienden: klarinettist Astrid de Daas, cellist Wytske Holtrop, pianist Frans Douwe Slot, organist Jochem Schuurman en verteller Frank Belt. 

Op vrijdag 17 december spelen Tetsje van der Kooi en haar muzikale vrienden in de Kruiskerk in Burgum, op zaterdag 18 december in de Lambertustsjerke in Menaam, op zondag 19 december in de Redbadtsjerke (uitverkocht) en op vrijdag 24 en zaterdag 25 december in de Terbantster Tsjerke in Terband. Op het ochtendconcert op Eerste Kerstdag na zijn alle concerten om 15.00 uur. 

De entree is € 17,50, voor kinderen tot 16 jaar is er gratis toegang. Traditiegetrouw wordt er € 2,- per kaart én de opbrengst van de deurcollecte geschonken aan War Child, de organisatie die zich inzet om oorlogskinderen hoop en een toekomst te geven. Tickets zijn te koop via www.konserten.nl. De organisatie houdt zich aan alle coronamaatregelen. Reserveren, een QR-code, een mondkapje en anderhalve meter afstand zijn dan ook verplicht.

Afbeelding
Opnieuw Friese paardenkalender voor kankeronderzoek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Deel je foto met je favoriete huisdier Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Ben jij de toekomstige Epke Zonderland? Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kom ook naar de Museumnacht in het Kazemattenmuseum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
30 musea open op tweede Museumnacht FRL Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Metaalregio Fryslân start met een metaalmiddag in Burgum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Twee topnummers tijdens de Jouster Merke draverijen in Joure Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Werkervaringsproject van start in De Kruidhof Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Spectaculaire avond tijdens Museumnacht in Museum de Grutterswinkel te Leeuwarden Algemeen 26 sep., 19:00
Afbeelding
Concert Vocation Grijpskerk staat in het teken Händel Algemeen 26 sep., 17:00
Afbeelding
€ 210 miljoen extra voor isolatie en warmtepompen Algemeen 26 sep., 15:00
Afbeelding
Busje volledig uitgebrand op N361 bij Wetsens 112 26 sep., 14:22