Rudmer Loonstra (vooraan, vierde van rechts) speelde een hoofdrol tegen Wolvega. Foto: Ingezonden

Be Quick Dokkum verliest onnodig in Wolvega

Algemeen

Be Quick uit Dokkum is tegen de eerste nederlaag in deze competitie aangelopen. In Wolvega was het zeker niet de mindere, maar na negentig minuten stond er wel 3-1 op het scorebord.

Door Meindert van der Schaaf

In de eerste helft waren de elftallen redelijk aan elkaar gewaagd. Het tempo lag niet hoog en van beide kanten werden vrijwel geen kansen gecreëerd. Be Quick zorgde voor het eerste wapenfeit met een afstandsschot van Robin de Jong.

Onverwachte strafschop: 1-0

Op de rechterkant kwam er zo nu en dan wel enige dreiging via Gert Jan Koopmans, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Na ruim een half uur kwam de thuisclub ‘uit het niets’ op voorsprong. De scheidsrechter wees volstrekt onverwacht naar de stip na een, op het oog, reglementaire sliding van Friso Sterrenburg. Sjouke Pieter Oosterling benutte dit buitenkansje maar wat graag: 1-0.

Nog een strafschop: 1-1

Na de rust kwam er meer vuur in de wedstrijd en Be Quick kwam al na vijf minuten op gelijke hoogte. Spits Rudmer Loonstra werd onreglementair onderuit gehaald in het strafschopgebied. De ervaren aanvalsleider nam de toegekende elfmetertrap en deed dat uitstekend: 1-1.

Be Quick leek direct daarna op 1-2 te komen na een mooie actie van Robin de Jong. De bij vlagen uitblinkende middenvelder schoot vanaf rechts knap voor, de keeper tastte volledig mis, maar de verraste Loonstra kwam vervolgens een teenlengte te kort.

Na de sterke fase van Be Quick kreeg de thuisclub weer iets meer grip op de wedstrijd. Dat leidde tot een gevaarlijke situatie voor het doel van de Dokkumers. Be Quick-keeper Niels Kuperus redde nog bij een hoge bal, maar in de rebound rolde een slap ingeschoten bal maar rakelings langs de paal.

Onzorgvuldig verdedigen

Toch kwam, niet in overeenstemming met het wedstrijdbeeld, de thuisclub opnieuw op voorsprong. Waar 1-2 veel logischer leek, sloeg de paars-witte formatie toe bij onzorgvuldig verdedigen van Be Quick. De thuisclub profiteerde optimaal en het team van trainer Mark Bosma moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker

Aanvoerder Piet Raap, weer terug na een blessure, probeerde het van afstand, maar zijn schot miste het doel. De Jong kwam vanaf rechts wederom knap bij de achterlijn, maar zijn prachtige voorzet kon niet worden verzilverd. Aan de andere kant kwam de sterk ingevallen Sean de Ruiter gevaarlijk door vanaf links, maar zijn inzet werd prima gepareerd door Kuperus.

Loonstra mist strafschop

Tien minuten voor het einde werd Loonstra opnieuw onderuit gehaald in de zestien. Dat betekende wederom een strafschop. Loonstra mocht aanleggen vanaf de elfmeterstip, maar de ingeschoten bal eindigde op de onderkant van de lat.

Be Quick begon vervolgens aan een stevig slotoffensief, kreeg ook nog enkele mogelijkheden, maar de bal viel niet meer op de juiste plek. De thuisclub wankelde, maar kon in de slotminuten nog toeslaan uit een counter. Een heel zure nederlaag voor Be Quick, dat zich realiseerde dat er duidelijk meer in had gezeten.

Twee thuiswedstrijden

Be Quick speelt nu twee thuiswedstrijden achtereen. Zaterdag tegen Stiens en op de dinsdagavond daarna het inhaalduel tegen Kollum.

Auto te water geraakt 112 7 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 22 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 23 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen gisteren
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen gisteren
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen 9 mei, 12:31
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03