De beide aanvoerster Sam Bosma (Oentsjerk) en Lisanne Kempe (Burgum) wensen elkaar succes. Foto: Ingezonden

Libertas de complimenten, Drachtster Boys de punten

Algemeen

Na een afwezigheid van enkele jaren werd stond er weer een echte Friese derby op het programma in de eredivisie zaal voor vrouwen. Koploper Drachtster Boys ontving in de Snij Noord hal Libertas. De Damwâldsters hadden uit twee wedstrijden één punt bij elkaar gesprokkeld. Naast de derby was het ook een wedstrijd tussen Leeuwinnen en de welpen. Het was achteraf jammer dat de welpen niet doorbeten. Een stunt in een prachtige wedstrijd behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Drachtster Boys was zeker enigszins overrompeld door de gekozen tactiek van Libertas. Coach Symen Abe Hoekstra verwachtte een tegenstander die de bus zou parkeren. Het tegendeel was waar. Libertas begon met direct hoog druk zetten. Omdat Drachtster Boys ook altijd een zeer aanvallende tactiek hanteert, ontspon er een geweldige wedstrijd met over en weer grote kansen. Het geroutineerde team van coach Symen Abe Hoekstra wist hier beter raad mee dan de jonge meiden van Libertas. Uiteindelijk gaf routine en individuele klasse de doorslag in het voordeel van de Drachtsters.

Bij rust leidde Drachtster Boys met 2-0 door doelpunten van Aafke de Hoek en Jessie Prijs. De wedstrijd leek direct in de tweede helft op een dood spoor te komen door een tweede doelpunt van Jessie Prijs. En toen Martine Koopmans het kwartet vol maakte, gaf niemand nog een stuiver voor de kansen van Libertas. Maar met Renza Dijkstra als meevoetballende keepster kantelde de wedstrijd enigszins. Het publiek, de grote winnaar van deze avond, ging na twee doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten er eens goed voor zitten. Mariska Bosma en Simone Hofer waren verantwoordelijk hiervoor. Echter, het laatste sprankje hoop werd door een prachtig doelpunt van international Esther van Toledo de grond ingeboord.

Auto te water geraakt 112 6 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 21 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 22 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen 23 uur geleden
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen gisteren
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen gisteren
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03