v.l.n.r boven: Cees, Durkje, Janke, Pieta, Annie v.l.n.r. onder: Yvonne, Theo, Nynke, Anneke
v.l.n.r boven: Cees, Durkje, Janke, Pieta, Annie v.l.n.r. onder: Yvonne, Theo, Nynke, Anneke Foto: Ingezonden

Dijkstra Mode viert nieuw modeseizoen met ‘Fashion weeks’

Algemeen

FEANWALDEN – Om de opening van het nieuwe modeseizoen te vieren zijn er momenteel ‘Fashion weeks’ bij Dijkstra Mode in Feanwâlden. Tussen de nieuwe outfits in warme najaarstinten is het gezellig winkelen en genieten in de dames- en herenmodezaak.

Dijkstra Mode onderging begin vorig jaar een grondige metamorfose, maar moest vrijwel direct na de openingsweken weer sluiten in verband met de coronaregels. Het nagelnieuwe interieur, vloerwerk, de toonbanken en koffiehoekjes bleven nog even aan het zicht onttrokken voor de grote schare klanten die Dijkstra Mode vanuit heel Noardeast-Fryslân weet te vinden.

Nu de winkel weer vol hangt met warm getinte najaarsmode wil Dijkstra Mode dit nieuwe seizoen graag feestelijke starten, vertelt Cees Dijkstra, samen met zijn vrouw Durkje eigenaar van de zaak. “Wy hawwe der nocht oan om tegearre mei ús team eltsenien te ontfangen.” Dit kan ook prima in de ruim opgezette winkel met drie in- en uitgangen. Om de eventuele drukte te spreiden zijn er in plaats van ‘Fashion days’ nu ‘Fashion weeks’ voor de presentatie van de nieuwe najaarscollectie.

“De feestelike iepening fan it moadeseizoen is sa tagelyk ek in iepen hûs én in ôftrap foar it feit dat der eindelik wer echt winkele wurde kin”, zegt Cees Dijkstra. Tussen de rekken vol modieuze items als flared broeken, teddycoats, blousejurken en smaakvolle herenkleding staan her en der tafeltjes met drankjes en vers bereide hapjes. Deze hapjes zijn gemaakt door Anke Bakt uit Damwâld, die op zaterdags zelf aanwezig is om de muffins, cake-pops en brownies ter plaatse te maken en aan te bieden aan het winkelend publiek. Een glanzende Fiat 500 uit de jaren zeventig siert de herenafdeling en bij de uitgang staat een ‘Facebookwand’ waar klanten hun aankoop kunnen fotograferen en op Facebook plaatsen. Zij maken kans op één van de vijf prijzen: een shoptegoed van 50 euro.

De klanten zullen ook tijdens deze Fashion weeks Dijkstra Mode weten te vinden, zoals dat al meer dan vijftig jaar het geval is. “Wy hearre faak fan klanten dat se hjir altyd slagje”, zegt dochter Nynke Dijkstra: zowel voor de dagelijkse mode als voor speciale momenten zoals bruiloften en mode voor de bruidegom. Vanaf de jongvolwassen man en vrouw kleedt de modezaak drie generaties. Dijkstra Mode sluit de Fashion weeks af met een modeshow op 25 september tijdens de opening van de herinrichting van het stationsgebied in Feanwâlden. De rode loper zal dan worden uitgerold op het feestterrein bij het Transferium, waar modellen van 11.00 tot 16.00 uur doorlopend de nieuwe najaarscollectie voor hem en haar zullen presenteren.                                                                                                

De sfeervolle winkel in Feanwâlden
Afbeelding
(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken! Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Woonwagenkamp Drachtster Compagnie officieel geopend Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Vlasroute van start met speciale vlasdagen en activiteiten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bandfinale Kleine Prijs van Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onvergetelijke Alpe d'HuZes voor Team Matrix Lyceum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Zesde FC Burgum net als FC Emmen met Easy Toys door naar finale Algemeen 5 jun., 17:04
Afbeelding
(video) Skûtsje 'Hendrika' krijgt opknapbeurt in Sluisfabriek Algemeen 5 jun., 15:35
Afbeelding
Altijd al saxofoon willen uitproberen? Algemeen 5 jun., 14:00
Afbeelding
Walter Bloembergen wordt jeugdtrainer Buitenpost JO14-1 Algemeen 5 jun., 12:30
Afbeelding
Wegensteunpunten Hurdegaryp en Scharnegoutum in de verkoop Algemeen 5 jun., 11:31
Afbeelding
Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni Algemeen 5 jun., 10:30
Afbeelding
Herinrichting Harddraverspark wellicht miljoenen euro's duurder Algemeen 5 jun., 10:22
Afbeelding
De afscheidsfotografe legt vooral liefde vast Algemeen 5 jun., 08:30