Afbeelding
Foto: Pixabay

Dit zijn de beste FPS games van 2021

Algemeen

De echte gamers onder ons weten dit natuurlijk allang, maar de first-person shooters (FPS) is één van de meest populaire genres ooit. Wanneer je iemand vraagt naar videogames, is dit vaak het eerste genre waar de meeste mensen aan denken. Zo heb je bijvoorbeeld DOOM. Deze franchise is door de jaren heen met zijn heavy-metal muziek en doorlopende verhaallijn nog altijd een favoriete bij de gamers. Maar DOOM is natuurlijk slechts één game in een zeer groot aanbod aan FPS-games. En dus is het tijd voor een overzichtje van de beste FPS games van 2021. Zo kom ook jij de laatste loodjes van de coronacrisis op een leuke manier door.

Call of Duty-Warzone

Tijdens het hoogtepunt van de lockdown werd Call of Duty-Warzone uitgebracht. Deze gratis te spelen multiplayer bouwde al heel snel een indrukwekkende gebruikersbasis op. De gameplay is gelijk aan die van zijn voorganger Modern Warfare met een paar kleine aanpassingen. Gamers noemen het zelfs de beste Call of Duty titel tot nu toe. Met Call of Duty-Warzone kun je klassieke Call of Duty first-person-gevechten ervaren in een totaal nieuwe gigantische gevechtsarena voor 150 spelers.

Far Cry 6

In het lijstje beste FPS games van het jaar mag Far Cry 6 natuurlijk niet ontbreken. Fans van het eerste uur weten dat Ubisoft steeds een groot avontuur van de open wereld games maakt. Voor Far Cry 6 mogen we afreizen naar Yara, een fictief Caribisch eiland. Dit eiland wordt geregeerd door de dictator ‘El Presidente’ Antón Castillo. Je speelt de rol van lokale guerilla fighter Dani Rojas. Je raadt het al, het is jouw missie om de regering van Castillo omver te werpen. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige granaten, bommen en een gigantische voorraad aan kogels.

Halo Infinite

Een andere favoriet voor beste FPS games van 2021 is Halo Infinite. Deze game komt met de feestdagen van dit jaar op de markt, werd onlangs bekend gemaakt door Microsoft. Hiermee keert de legendarische Halo-serie terug, met de meest uitgebreide Master Chief campagne tot nu toe. Ook in Halo Infinite staat de wereldberoemde Master Chief dus weer centraal in het verhaal. De Master Chief is klaar om de strijd aan te gaan met de meest meedogenloze vijand tot nu toe. Je begint vanaf nul en trekt de wapenuitrusting van de grootste held van de mensheid aan. Je beleeft een episch avontuur waarbij je ook eindelijk de Halo-ring zelf kunt ontdekken.

Rainbow Six Extraction

Tot slot de FPS waar velen al lange tijd naar uitkijken: Rainbow Six Extraction. De oorspronkelijke naam van deze game was eigenlijk Rainbox Six Quarantine. Ubisoft heeft enkele weken geleden bekendgemaakt dat de game hernoemd wordt, om duidelijke redenen. Zo staat de game nu dus bekend als Rainbow Six Extraction. Voor deze game heeft het ontwikkelteam de basis van multiplayergame Rainbow Six Siege gebruikt om een tactische co-op-shooter te maken, dus zonder de focus op pvp-multiplayer. Typische schietpartijen worden hierbij gecombineerd met planning en belegeringstactieken.

Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 uur geleden
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 19 uur geleden
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 20 uur geleden
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 21 uur geleden
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 23 uur geleden
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31
Liesbeth Sijtsma
Tweede editie van de Noord-Friese Winkeltjesroute Algemeen 16 mei, 14:17
Van Bond van Oud Leerlingen naar Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu Fryslân 105 jaar! Algemeen 16 mei, 12:32
De priiswinners flnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint it Lyts Frysk Diktee 2024 Algemeen 16 mei, 11:04
Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor het gratis Weekje Weg
Vakantieweek voor gezinnen met minimuminkomen uit Smallingerland Algemeen 16 mei, 09:52
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud!
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud! Algemeen 16 mei, 08:45
In de Fonteinkerk in Buitenpost verblijven tijdelijk Oekraïners. Het huurcontract loopt tot oktober 2024, maar onzeker is of alle Oekraïense vluchtelingen dan een andere locatie gekregen hebben.
"Oekraïense vluchtelingen uit Fonteinkerk Buitenpost" Algemeen 16 mei, 07:56