<p>Alberta en Jenny in de revalidatieruimte met uitzicht over het hoofdveld van FC Burgum.</p>

Alberta en Jenny in de revalidatieruimte met uitzicht over het hoofdveld van FC Burgum.

(Foto: Actief Media)

Fysio-, manueeltherapie Siderius & Van der Wal in Nije Westermar

BURGUM - Sinds een maand is Fysio-, manueeltherapie Siderius & Van der Wal gevestigd in de nieuwe sporthal ‘Nije Westermar’ in Burgum. Fysiotherapeuten Alberta van der Wal en Jenny Siderius grepen de verhuizing aan om ook de huisstijl van hun praktijk in een nieuw jasje te steken. De rode kleur is vervangen voor het moderne petrol. Daarnaast is het team versterkt met kinderfysiotherapeut Ronald van der Heijden en orofaciaal therapeut Ralph Lases van Fynesse fysiotherapie uit Leeuwarden.

Negen jaar geleden bundelden Alberta en Jenny de krachten en startten ze Fysio-, manueeltherapie Siderius & Van der Wal. Hun nieuwe praktijk openden ze in het Hulpmiddelencentrum in Burgum. Hoewel ze daar met veel plezier zaten, begon het drie jaar geleden te kriebelen toen de plannen voor de nieuwe sporthal werden onthuld. “Dit was een grote kans voor ons”, zegt Jenny. “Wij hebben de gemeente gebeld en ons plan voorgelegd. Het is fantastisch dat het gelukt is, want wij zitten nu heel dicht bij alle sporten.” De nieuwe behandelkamers zijn licht en ruim. Vanuit de revalidatieruimte met fitnessapparatuur heb je een prachtig uitzicht over het hoofdveld van FC Burgum. “Wij noemen het ook wel onze skybox”, zegt Alberta gekscherend.

Fysio-, manueeltherapie Siderius & Van der Wal is een vooruitstrevende praktijk met veel specialisaties: manueel therapie, sportfysiotherapie, revalidatie na operaties, shockwave therapie, dry needling en medical taping. Jenny: “Het mooie is dat Alberta en ik beiden alle specialisaties hebben. Als één van ons ergens over twijfelt, kunnen wij altijd even overleggen. Met z’n tweeën weet je toch meer.” Door middel van cursussen blijven Alberta en Jenny op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gezondheidsgebied. Ook zijn ze als schouderspecialist aangesloten bij het SchouderNetwerk Noord. Dit netwerk heeft als doel om de zorg voor schouderpatiënten continu te verbeteren.

Alberta en Jenny grepen de verhuizing aan om nog meer kennis in huis te halen. Alberta: “Wij zijn een samenwerking aangegaan met kinderfysiotherapeut Ronald van der Heijden en orofaciaal therapeut Ralph Lases van Fynesse fysiotherapie. Een orofaciaal therapeut behandelt klachten die te maken hebben met de kaken.” De dames sluiten andere samenwerkingen in de toekomst niet uit. “In de toekomst willen wij misschien nog samenwerken met een sportdiëtist of iemand met een andere specialisatie”, aldus Jenny. “En de persoon moet sfeerverhogend zijn”, lacht Alberta. “Wij werken nu al negen jaar samen en hebben nog nooit onenigheid gehad. Wij zijn beiden mensenmensen en houden van een positieve sfeer. Bij ons bent u in goede handen.”

Fysio,- manueeltherapie Siderius & Van der Wal | Elingsloane 67 Burgum | Alberta van der Wal: alberta@fysiosideriusvanderwal.nl & 06-15334289 | Jenny Siderius: jenny@fysiosideriusvanderwal.nl & 06-20757910 |
www.fysiosideriusvanderwal.nl

Meer berichten