<p>Vrijwilligers en bestuursleden Jan Wessels en Aagje Naberman in de 1100 vierkante meter grote kringloopwinkel van Stichting Woord en Daad in Drachten. &nbsp;</p>

Vrijwilligers en bestuursleden Jan Wessels en Aagje Naberman in de 1100 vierkante meter grote kringloopwinkel van Stichting Woord en Daad in Drachten.  

(Foto: Actief Media)

Stichting Woord en Daad opent kringloopwinkel in Drachten

DRACHTEN - Sinds 30 september heeft Stichting Woord en Daad een kringloopwinkel in Drachten op De Hemmen 14. De gehele opbrengst van de winkel gaat naar een goed doel: een drinkwaterproject in Senbete Shalla in Ethiopië.

Jan Wessels is vrijwilliger en bestuurslid van de kringloop. Hij maakte al op jonge leeftijd kennis met de christelijke stichting. “Mijn moeder had veertig jaar geleden al een klein winkeltje voor Woord en Daad. In de afgelopen twintig jaar is de organisatie enorm gegroeid. De kleine winkeltjes zijn grote kringloopwinkels geworden.” Het idee om een Woord en Daad-winkel in Drachten te beginnen ontstond een half jaar geleden. “Wij hebben toen een vrijwilligersavond georganiseerd. Zestig vrijwilligers meldden zich aan. Dit was voldoende om te starten.” Wessels hoopt het aantal vrijwilligers uit te kunnen breiden naar tachtig. “Dan hebben wij een wat ruimere bezetting. Lijkt het u leuk om vrijwilliger te worden? Meldt u dan aan via www.woordendaad.nl/doen/word-vrijwilliger of stuur een mail naar
woordendaadwinkeldrachten@gmail.com.”

De gehele opbrengst van de winkel gaat naar een drinkwaterproject in Senbete Shalla in Ethiopië. Gezinnen moeten hier nu 6 tot 36 kilometer lopen om water te halen. Samen met lokale partnerorganisaties wil Woord en Daad een waterput en kilometers waterleiding aanleggen. Daarnaast krijgt de lokale bevolking trainingen, hygiënematerialen en begeleiding om latrines te bouwen.

Naast geld ophalen voor het goede doel, heeft de kringloopwinkel volgens Wessels nog twee belangrijke functies. “Wij hebben een belangrijke sociale functie. Mensen kunnen elkaar ontmoeten en een praatje maken, al is dat nu lastiger door corona. Daarnaast krijgen goederen bij ons een tweede leven.”

Vrijwilliger en bestuurslid Aagje Naberman roept mensen dan ook op om spullen niet weg te gooien, maar naar de kringloopwinkel te brengen. “Met name kleding en meubels kunnen wij goed gebruiken, met uitzondering van meubels in donker eiken, want deze worden niet verkocht. Uiteraard moeten de spullen er nog wel netjes uitzien. Wanneer u geen vervoer heeft, halen wij de goederen gratis op.”
Kringloopwinkel Stichting Woord en Daad | De Hemmen 14 Drachten | Openingstijden: woensdagmiddag 14.00 - 17.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00 - 17.00 uur |
woordendaadwinkels.nl/winkels/drachten | facebook.com/woordendaadkringloopwinkeldrachten

Meer berichten