<p>Daniël Baars, de Rijdende Psycholoog. "Voor wie dat belangrijk is, betrek ik het geloof bij de behandeling."</p>

Daniël Baars, de Rijdende Psycholoog. "Voor wie dat belangrijk is, betrek ik het geloof bij de behandeling."

(Foto: Actief Media)

De Rijdende Psycholoog start in Hallum

HALLUM - Sinds kort bezoekt De Rijdende Psycholoog cliënten in Friesland. De in Hallum wonende GZ-psycholoog Daniël Baars startte in september zijn eigen praktijk.

Hij studeerde in 2007 af en specialiseerde zich in angst- en paniekstoornissen en traumaverwerking. Hij werkte 8 jaar in de verpleeghuiszorg in Rotterdam en 4 jaar via de ggz voor onder meer politie-medewerkers met psychische problemen. Getrouwd met een Hallumse verhuisde hij deze zomer met zijn gezin naar Friesland. “Mijn vrouw wilde dat graag en ik was toe aan een volgende stap in mijn werk.”

Om tegemoet te komen aan een vraag van cliënten besloot hij zijn praktijk zo in te richten dat hij naar hen toe kan gaan, in plaats van andersom. “Al is de mogelijkheid er wel om in een praktijkruimte in Hallum af te spreken.”
Cliënten worden naar hem doorverwezen door huisartsen en kampen met basis ggz-problemen zoals angst- en paniekstoornissen, trauma (PTSS), depressies, rouwverwerking, dwangklachten, problemen met het accepteren van fysieke beperkingen of burn-out klachten. “Na een intakegesprek bepalen we de duur en doelen van een behandeltraject dat meestal 8 tot 12 sessies omvat.”

Cliënten kunnen aangeven of ze de gesprekken bij hen thuis willen, in de bus waarmee De Rijdende Psycholoog door Friesland trekt, of wandelend/zittend op een locatie ergens in de buitenlucht. Wat cliënten ook kunnen aangeven is of ze het Christelijke geloof in de sessies willen betrekken. “Het geloof is op zich niet relevant voor een behandeling, maar omdat ik zelf een volgeling van Jezus ben, wil ik de optie aanbieden aan de mensen die wel steun halen uit hun geloof.”
www.derijdendepsycholoog.nl | 06-34313486

Meer berichten