<p>Titus Vogt senior en zijn vrouw Wil, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. <br>Zij is het gezicht van de campagne &#39;Ik ben Wil&#39;.</p>

Titus Vogt senior en zijn vrouw Wil, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
Zij is het gezicht van de campagne 'Ik ben Wil'.

(Foto: Ingezonden)

Fietstocht en lied voor campagne ‘Ik ben Wil'

DOKKUM - De aandacht voor de ziekte Alzheimer boekt veel succes in de regio Dokkum en daarbuiten. Donaties voor drie lokale doelen stromen binnen dankzij foto’s en verhalen die raken. Er wordt een fietstocht georganiseerd door jongeren voor ‘Ik ben Wil’. Een lied over Alzheimer stond in de voorronde voor Frysk sjongfestival Liet.

De campagne ‘Ik ben Wil’ begon halverwege september en eindigt op zaterdag 31 oktober. Centraal in de campagne staat het verhaal van de familie Vogt. Zij hebben te maken met Alzheimer. Midden in de eerste coronagolf werd Wil Vogt gescheiden van haar familie vanwege haar ziekte. Hun verhaal is opgetekend in indringende foto’s en verhalen. Met het vertellen van het verhaal van de familie Vogt wordt aandacht gevraagd voor de ziekte Alzheimer en geld ingezameld voor drie lokale initiatieven in het kader van Alzheimer: de creatie van een belevingstuin in Talma Hûs in Feanwâlden, het organiseren van een boottocht voor de bewoners van verpleeghuis De Waadwente in Dokkum en het geven van signaleringstrainingen door Alzheimer Friesland.

Initiatiefnemer van de campagne is Titus Vogt, zoon van Wil en ondernemer in Dokkum. Twee caissières uit zijn Jumbo-supermarkt fietsen voor Wil, om nog meer geld in te zamelen voor de goede doelen. Zangeres Janneke de Boer verloor begin januari haar schoonmoeder aan de gevolgen van Alzheimer en schreef daarover het lied ‘Stimmen fan ‘t ferline’. Daarmee heeft ze de finale gehaald van Frysk Sjongfestival Liet. (Maar die gaat voorlopig niet door in verband met corona). Met het lied hoopt Janneke meer bekendheid te krijgen voor Alzheimer en dementie. “Bijzonder dat dit elkaar zo aanvult”, zegt Titus Vogt. De verhalen van de familie Vogt kunt u lezen op www.ikbenwil.nl. Hier kunt u ook de drie lokale initiatieven steunen.

Meer berichten