Hennie Poortvliet pakt een jeu de boulesbal op met een magneet onder toeziend oog van Site Visser (midden) en andere flatbewoners.
Hennie Poortvliet pakt een jeu de boulesbal op met een magneet onder toeziend oog van Site Visser (midden) en andere flatbewoners. Foto: Actief Media

Jeu de boulesbaan bij Reidingstate in Drachten

Algemeen


DRACHTEN - Op de Drift, schuin tegenover de ingang van de parkeergarage Raadhuisplein in Drachten, is een nieuwe jeu de boulesbaan. "Iedereen die dat wil mag hem gebruiken", vertelt Akkie Bruinsma van de werkgroep die regelde dat de baan er kwam. "De gemeente heeft betaald."

Initiatiefnemer was Hennie Poortvliet. Zij is net als de leden van de werkgroep bewoonster van de Reidingstate, het apartementencomplex naast de nieuwe jeu de boulesbaan. "Ik woonde hiervoor in de Heemsterhout en daar hadden we ook een jeu de boulesbaan. Ik zei tegen mijn nieuwe buren: 'Die zouden we hier ook moeten hebben'."

De leden van de werkgroep die doorgaans allerhande activiteiten organiseren voor de bewoners van Reidingstate vonden het een goed idee en stapten naar de gemeente. "We werden heel positief ontvangen en kregen alle medewerking", vertelt Akkie Bruinsma.

Eerst had de werkgroep een andere locatie op het oog, maar daar hadden omwonenden bezwaar tegen. "Toen kwam de huidige locatie in beeld. In de stoep aan de voet van de Reidingstate, dat bleek een geweldig plan. Er hoefden geen bankjes te worden geplaatst, want die staan er al."

"Zelfs de spelregels
worden uitgelegd"

De baan is iets smaller dan gebruikelijk, maar dat geeft niets, vertelt jue de boulesspeler Site Visser. "Normaal gesproken staan toeschouwers en mede-spelers op de baan. Nu kunnen ze er naast staan. Daarvoor is voldoende ruimte."

Mensen in de Reidingstate of omgeving die graag willen leren jeu de boules spelen kunnen contact opnemen met Site Visser (0512-510079). Hij is bereid belangstellenden het spel te leren.

Dat de baan openbaar toegankelijk is voor iedereen, was in de buurt snel bekend. Akkie Bruinsma: "Al de eerste dag was hier een groep mensen aan het spelen. We hopen dat de baan veel gezelligheid en levendigheid geeft deze zomer."

Afbeelding
(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken! Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Woonwagenkamp Drachtster Compagnie officieel geopend Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Vlasroute van start met speciale vlasdagen en activiteiten Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Bandfinale Kleine Prijs van Fryslân Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Onvergetelijke Alpe d'HuZes voor Team Matrix Lyceum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Zesde FC Burgum net als FC Emmen met Easy Toys door naar finale Algemeen 5 jun., 17:04
Afbeelding
(video) Skûtsje 'Hendrika' krijgt opknapbeurt in Sluisfabriek Algemeen 5 jun., 15:35
Afbeelding
Altijd al saxofoon willen uitproberen? Algemeen 5 jun., 14:00
Afbeelding
Walter Bloembergen wordt jeugdtrainer Buitenpost JO14-1 Algemeen 5 jun., 12:30
Afbeelding
Wegensteunpunten Hurdegaryp en Scharnegoutum in de verkoop Algemeen 5 jun., 11:31
Afbeelding
Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni Algemeen 5 jun., 10:30
Afbeelding
Herinrichting Harddraverspark wellicht miljoenen euro's duurder Algemeen 5 jun., 10:22
Afbeelding
De afscheidsfotografe legt vooral liefde vast Algemeen 5 jun., 08:30