Hennie Poortvliet pakt een jeu de boulesbal op met een magneet onder toeziend oog van Site Visser (midden) en andere flatbewoners.
Hennie Poortvliet pakt een jeu de boulesbal op met een magneet onder toeziend oog van Site Visser (midden) en andere flatbewoners. Foto: Actief Media

Jeu de boulesbaan bij Reidingstate in Drachten

Algemeen


DRACHTEN - Op de Drift, schuin tegenover de ingang van de parkeergarage Raadhuisplein in Drachten, is een nieuwe jeu de boulesbaan. "Iedereen die dat wil mag hem gebruiken", vertelt Akkie Bruinsma van de werkgroep die regelde dat de baan er kwam. "De gemeente heeft betaald."

Initiatiefnemer was Hennie Poortvliet. Zij is net als de leden van de werkgroep bewoonster van de Reidingstate, het apartementencomplex naast de nieuwe jeu de boulesbaan. "Ik woonde hiervoor in de Heemsterhout en daar hadden we ook een jeu de boulesbaan. Ik zei tegen mijn nieuwe buren: 'Die zouden we hier ook moeten hebben'."

De leden van de werkgroep die doorgaans allerhande activiteiten organiseren voor de bewoners van Reidingstate vonden het een goed idee en stapten naar de gemeente. "We werden heel positief ontvangen en kregen alle medewerking", vertelt Akkie Bruinsma.

Eerst had de werkgroep een andere locatie op het oog, maar daar hadden omwonenden bezwaar tegen. "Toen kwam de huidige locatie in beeld. In de stoep aan de voet van de Reidingstate, dat bleek een geweldig plan. Er hoefden geen bankjes te worden geplaatst, want die staan er al."

"Zelfs de spelregels
worden uitgelegd"

De baan is iets smaller dan gebruikelijk, maar dat geeft niets, vertelt jue de boulesspeler Site Visser. "Normaal gesproken staan toeschouwers en mede-spelers op de baan. Nu kunnen ze er naast staan. Daarvoor is voldoende ruimte."

Mensen in de Reidingstate of omgeving die graag willen leren jeu de boules spelen kunnen contact opnemen met Site Visser (0512-510079). Hij is bereid belangstellenden het spel te leren.

Dat de baan openbaar toegankelijk is voor iedereen, was in de buurt snel bekend. Akkie Bruinsma: "Al de eerste dag was hier een groep mensen aan het spelen. We hopen dat de baan veel gezelligheid en levendigheid geeft deze zomer."

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen gisteren
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50