Het Kinderzwerfboekstation in Garyp.
Het Kinderzwerfboekstation in Garyp. (Foto: Ingezonden)

Kinderzwerfboek bestaat tien jaar

GARYP - Sinds september 2018 staat in Garyp op Koutenburg 23a een Kinderzwerfboekstation, een kast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Op 26 mei 2010 stuurde Prinses Laurentien het eerste kinderboek uit zwerven. Sindsdien zet Kinderzwerfboek zich in om boeken beschikbaar te maken voor álle kinderen, ook voor kinderen die thuis nauwelijks boeken hebben. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken uit zwerven te sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Met de hulp van vele vrijwilligers zijn al meer dan 2,5 miljoen kinderboeken gaan zwerven en meer dan 3.500 KinderzwerfboekStations opgericht. Hier kunnen kinderen gratis een boek halen om thuis te lezen. Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes en buurthuizen.

Het werk van Kinderzwerfboek is hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds zeventien procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Kijk op: www.kinderzwerfboek.nl voor een kinderzwerfboekstation bij jouw in de buurt of kom naar de: De Bernebieb op Koutenburg 23a in Garyp. Je kunt het ook volgen via Facebook: www.facebook.com/bernebieb.garyp.

Meer berichten