Afspraak is altijd snel gemaakt, in Drachten of Surhuisterveen

Algemeen Zakelijk

Helfrich Compressiezorg verlost u van uw problemen met therapeutische elastische kousen

DRACHTEN/SURHUISTERVEEN – Waar kunt u terecht met vragen over uw therapeutische elastische kousen? Bij Helfrich Compressiezorg in Drachten en Surhuisterveen. "Het is bekend dat we afspraken op korte termijn inplannen", zegt compressietherapeut Klaas Helfrich. "Essentieel, want doorgaans bellen mensen ons als ze lichamelijke ongemakken ervaren. We willen dat dit snel verholpen wordt."

"Slecht ter been?
Wij komen bij u thuis"

"Als u slecht ter been bent, komen wij bij u langs", zegt Klaas Helfrich. "Dat is mogelijk omdat Helfrich Compressiezorg twee ambulante compressietherapeuten in dienst heeft die klanten thuis bezoeken."

"Ook een ergotherapeut kan bij u thuis komen om te kijken welk aantrekhulpmiddel of welk uittrekhulpmiddel het meest geschikt is. De ergotherepeut kan ook tips geven over de houding bij het gebruik van uw kousen."

Kies zelf uw compressietherapeut

Als u in het ziekenhuis onder behandeling bent en het advies krijgt om therapeutische elastische kousen te laten aanmeten, heeft u de vrije keus waar u dat laat doen. "Dat mag in de buurt van het ziekenhuis, maar ook gewoon in de buurt van uw eigen woning", vertelt Klaas Helfrich. Dat laatste ervaren veel mensen als prettig.

"Het is natuurlijk ook zo, dat als uw kousen in het ziekenhuis werden aangemeten, u in een later stadium best bij Helfrich Compressiezorg mag aankloppen met vragen. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten net zo als in het ziekenhuis vanuit het basispakket."

Vergoedingen uit het basispakket zorgverzekering

Denken in mogelijkheden

Meedenken met de klant, dat is waar alle compressietherapeuten van Helfrich Compressiezorg goed in zijn. Het maakt geen verschil of ze werken in Drachten of Surhuisterveen, of dat ze bij u thuis komen. Goed luisteren is het eerste waarmee iedere therapeut begint. Wat is uw probleem? Wat zijn uw wensen? "Wij beschikken over tal van mogelijke oplossingen", zegt Klaas Helfrich.

Vindt u dat u te weinig zelfredzaam bent? Heeft u last van een afzakkende kous? Heeft u last van een gevoelige huid? De medewerkers van Helfrich Compressiezorg laten u graag zien welke mogelijke oplossingen er bestaan voor al dit soort uiteenlopende problemen.

Kousen, zwachtels en
aan- en uittrekhulpmiddelen

Kousen in diverse soorten

Helfrich Compressiezorg heeft therapeutische elastische kousen in verschillende drukklasses, met en zonder teen en in verschillende kleuren.

Gemakkelijk zwachtelsysteem

Voor sommige mensen zijn de zwachtel-klittenbandsystemen erg handig in gebruik. Deze hebben hetzelfde effect als een zwachtel van watten, maar zijn uitgevoerd in herbruikbaar kunststof. Het klittenbandsysteem heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel zwachtel. Klaas Helfrich somt op: "Het zit over het algemeen prettiger, het klittenbandsysteem kunt u tussendoor afdoen of bijvoorbeeld gedurende de nacht. Sommige mensen kunnen het systeem zelf aan- en uittrekken, waardoor ze niet afhankelijk zijn van anderen."

Aan- en uittrekhulpmiddelen

Voor het aan- en uittrekken van therapeutische elastische kousen zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar. "Het is belangrijk om te beoordelen wat de oorzaak is van problemen bij het aan- of uittrekken. Welk hulpmiddel voor u het meest handig is, hangt af van uw persoonlijke situatie", zegt Klaas Helfrich. Een ergotherapeut komt bij u thuis om te kijken welke oplossing voor u het meest geschikt is. Zowel het advies van de ergotherapeut als de benodigde aan- en uittrekhulpmiddelen worden vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekeraar.

"Zelfredzaamheid is voor de meeste van onze klanten een belangrijk item. We hebben veel klanten die dankzij onze armverlengende hulpmiddelen, aantrekpistolen en uittrekhulpen, zich weer prima zelf kunnen redden."

Ook voor de inmiddels beroemde Helfrich Kousen Gel, huidlijm, verbandschoenen of handschoenen kunt u terecht in Drachten of Surhuisterveen.

Heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem gerust contact op: bij Helfrich Compressiezorg regelt u altijd snel een afspraak.

Openingstijden: in Surhuisterveen elke dag, ook op vrijdagavond en zaterdag. In Drachten elke werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Indien noodzakelijk komen de compressietherapeuten van Helfrich bij u aan huis.

Helfrich Compressiezorg | 0512-745151 | Splitting 7, Drachten of De Kolk 16, Surhuisterveen | www.helfrichcompressiezorg.nl

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 14 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 15 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 16 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 17 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 18 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 19 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 20 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 22 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 22 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 23 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 28 apr, 19:00
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 28 apr, 18:00
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02