Jan Veenstra (bestuur Comprix), Roelov Kuipers (bibliotheek) Cees Dijkstra (directeur Paadwizer), Ina van der Vlugt (directeur de Trime),  wethouder Postma, Symen Sybrandy, (voorzitter Klaverblêd), Wim Kunnen (voorzitter V.V. De Sweach en Ruben Rohaan van Scouting BA-OW die een website maakte naar aanleiding van dit project. Alle partijen kunnen zich hier presenteren en zo de verbinding maken. Zie met je app het filmpje achter de foto.
Jan Veenstra (bestuur Comprix), Roelov Kuipers (bibliotheek) Cees Dijkstra (directeur Paadwizer), Ina van der Vlugt (directeur de Trime), wethouder Postma, Symen Sybrandy, (voorzitter Klaverblêd), Wim Kunnen (voorzitter V.V. De Sweach en Ruben Rohaan van Scouting BA-OW die een website maakte naar aanleiding van dit project. Alle partijen kunnen zich hier presenteren en zo de verbinding maken. Zie met je app het filmpje achter de foto. Foto: Actief Media

Beetsterzwaag gaat met zomerborrel 2e fase in

Algemeen

BEETSTERZWAAG - Met een zomerborrel van de gemeente Opsterland ging gisteren het bouwproces van het nieuwe Kindcentrum in Beetsterzwaag over in de tweede fase. Het dorp is er uit. Het nieuwe Kindcentrum komt op de trainingsvelden van voetbalvereniging De Sweach. "Dit biedt goede kansen", zegt ook Wim Kunnen, voorzitter bij V.V. De Sweach.

In augustus start het ontwerpproces van het Kindcentrum. "De school is bouwheer," vertelt omgevingsmanager Tjeerd Breuker. "En gaat nu eerst aan de slag met ontwerpen en het maken van bouwtekeningen."

Een jaar geleden ontmoetten allerlei dorpspartijen elkaar in de Tropische Kas. "De gefuseerde school gaat nieuw bouwen en zocht een locatie. We wilden uitzoeken welke partijen in het dorp belang hebben om hierbij aan te sluiten", vertelt Tjeerd Breuker. Geen enkele partij was vooraf uitgesloten en er is volop met elkaar van gedachten gewisseld. "Wij vonden het belangrijk dat het voor de kinderen een fijne plek is om naar toe te gaan," zegt Wim Kunnen. "Als ze naar een locatie buiten het dorp moeten, is dat niet in hun belang."

Veel inwoners van Beetsterzwaag zijn content dat in de toekomst alle voorzieningen waar dorpelingen gebruik van maken, dicht bij elkaar zullen zijn. De nu gekozen locatie is niet aantrekkelijk voor alle partijen, maar de organisaties die voordelen zien, zijn de voetbalvereniging, de kinderopvang, dorpshuis de Buorskip, de Ontmoetingskerk, de scouting, de bibliotheek, activiteitencentrum Klaverblêd, de speeltuinenvereniging en de muziekschool.
"De school en de kinderopvang krijgen eigen ruimte in het Kindcentrum", vertelt Tjeerd Breuker. "De voetbalvereniging blijft zijn eigen gebouw houden en onderzoekt mogelijkheden voor nieuwbouw. Er zijn samenwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld het gezamenlijk inrichten van parkeerplaatsen, fietsenstallingen of buitenterreinen. De Boer: "Wij gebruiken de velden 's avonds. School en kinderopvang kunnen overdag van onze kunstgrasvelden profiteren. Na de zomer gaan we met elkaar in gesprek over wat dat betekent voor bijvoorbeeld de hekken die om het terrein staan. Hoe willen we daar in de toekomst mee omgaan?"

Yllustraasje fan Luuk foar Riemkje haar 80e jierdei
Riemkje Pitstra 80 jier! Algemeen 13 uur geleden
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland weer gestart Algemeen 14 uur geleden
Burgemeester Jeroen Gebben, Aline Sprokkereef en Miriam Meijer
Het nieuwe Burgum Magazine is uit! Algemeen 15 uur geleden
De Kia is het meest geregistreerde merk electrische auto in april 2024
Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6% ondanks marktdaling van 3,8% Algemeen 16 uur geleden
Vaste planten: een musthave voor je tuin!.
Vaste planten: een musthave voor je tuin! Algemeen 16 uur geleden
Eén miljoen overstappers bij autoverzekeraars. Foto ter illustratie.
Eén miljoen overstappers bij autoverzekeraars Algemeen 16 uur geleden
Douwe Kootstra (links) en Tsjerk Veenstra yn kafee't Roodhert yn Burgum, oer Tsjibbe Gearts van der Meulen.
Tsjibbe Gearts efkes tebek yn 't Roodhert op syn 200e jierdei Algemeen 17 uur geleden
Sweachster kunst naar Londen.
Sweachster kunst naar Londen Algemeen 17 uur geleden
Kees Kraayenoord spreekt op zondag 12 mei bij Mozaiek0512 in Drachten.
Kees Kraayenoord spreekt op zondag 12 mei bij Mozaiek0512 in Drachten Algemeen 19 uur geleden
Bevrijdingsfestival verzorgde concert voor Oekraïeners in de Klinze.
Bevrijdingsfestival verzorgde concert voor Oekraïeners in de Klinze Algemeen 6 mei, 17:00
Indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst Ferwert.
Indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst Algemeen 6 mei, 15:00
Waterbeestjesweek Drents-Friese Wold.
Waterbeestjesweek Drents-Friese Wold Algemeen 6 mei, 14:22
Onbeperkt muzikaal Een concert voor en door iedereen.
Onbeperkt muzikaal is concert voor en door iedereen Algemeen 6 mei, 13:00