Klaas Helfrich demonstreerthet uittrekpistool.
Klaas Helfrich demonstreerthet uittrekpistool. Foto: Actief Media

Helfrich Compressiezorg: "Ze blijken vaak een uitkomst, de aan- en uittrekpistolen"

Algemeen Zakelijk

SURHUISTERVEEN - Therapeutische elastische kousen kunnen lastig zijn om aan of uit te trekken. Soms worden mensen daardoor zelfs afhankelijk van thuiszorgmedewerkers. Helfrich Compressiezorg heeft echter diverse handige hulpmiddelen beschikbaar die mogelijk een uitkomst zijn. "Als de gebruikelijke aan- en uittrekhulpen niet effectief zijn, hebben we nog een optie: de aan- en uittrekpistolen", vertelt Klaas Helfrich.

Helfrich Compressiezorg in Surhuisterveen en Drachten is in Groningen en Friesland de enige dealer van deze unieke aan- en uittrekpistolen. "Ze zijn nog maar kort op de markt", vertelt eigenaar en compressietherapeut Klaas Helfrich, "maar al diverse keren een oplossing gebleken."

Zowel het aan- als het uittrekpistool werkt elektrisch. "U doet de kous om twee grepen en laat de grepen automatisch uit elkaar schuiven. Hierdoor rekt de kous uit. U kunt uw voet erin steken en de grepen met kous omhoog trekken."

Moeite met uw kousen?
Er zijn meerdere oplossingen

Sinds Helfrich Compressiezorg de aan- en uittrekpistolen in het assortiment heeft, neemt de vraag ernaar zienderogen toe. "Mensen horen er van en willen er vervolgens meer van weten. Mogelijk is het voor hen een hulpmiddel waarmee ze langer zelfstandig kunnen blijven. Dit blijkt inderdaad vaak zo te zijn."
Als de gebruikelijke hulpmiddelen zoals een Doff N' Donner, Handylegs, Steve of DressBuddy niet het gewenste resultaat opleveren, vergoedt de zorgverzekeraar een aan- of uittrekpistool.
Klaas Helfrich raadt mensen die problemen hebben met hun therapeutische elastische kousen binnen te lopen bij Helfrich Compressiezorg en te vragen naar mogelijke oplossingen. "Wilt u zeker weten dat we tijd voor u hebben, maak dan een afspraak."

"Er bestaan diverse hulpmiddelen en oplossingen voor alle mogelijke moeilijkheden bij kousen. Welke voor u geschikt is, hangt af van de omstandigheden." Helfrich Compressiezorg werkt samen met twee ergotherapeuten, die samen met u uitzoeken wat voor u het meest geschikt is. Zowel het eventuele bezoek van een ergotherapeut als het hulpmiddel worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor informatie of een afspraak omtrent elastische kousen, klittenbandzwachtels, aan- en uittrekhulpmiddelen of de Helfrich Kousengel kunt u Helfrich bellen. In Surhuisterveen elke dag, ook op vrijdagavond en zaterdag. In Drachten elke werkdag tussen 09.00 en 13.00 uur. Indien noodzakelijk komen de compressietherapeuten van Helfrich bij u aan huis.

Helfrich Compressiezorg | www.helfrichcompressiezorg.nl | 0512-745151 | De Kolk 16, Surhuisterveen of Splitting 7, Drachten

Afbeelding
Krijgt Drachten eindelijk eigen treinstation? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Saranti: Kerstkriebels op de circusschool Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Banketstaven voor bewoners Haersmahiem Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Trio Légenda speelt 17 december in Beetsterzwaag Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Hijs jij ook de regenboogvlag op Paarse Vrijdag? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Rusland - Oekraïne, een koloniale oorlog ? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Mgla, Touch of TOTO en MY BABY in Iduna Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Janneke Warringa in Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Museum Dokkum heeft twee portretten terug gegeven Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Inzamelactie Lionsclubs voor Douwe Egberts waardepunten Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vijfde dan voor 78-jarige karateka Herman Veltman Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Welkom Dienst in adventstijd: ‘Kerst in etalage’ Algemeen 4 dec, 18:24
Afbeelding
Kerststuk ‘Scrooge’ in het Readtsjerkje op 18 december Algemeen 4 dec, 18:14