Waardering voor Solidd Steel Structures

Algemeen

SUMAR - Directie en personeel van Solidd Steel Structures in Sumar zijn vrijdag door het college van b. en w. van de gemeente Tytsjerksteradiel in het zonnetje gezet voor hun doorzettingsvermogen. Het was vrijdag 'Dag van de Ondernemer', de derde editie, uitgeroepen door MKB-Nederland.

Waardering voor Solidd Steel Structures op 'Dag van de Ondernemer'

"Wy bin as gemeente ûnder de yndruk fan it trochsettingsfermogen fan ûndernimmers. Sa hat de direksje fan Solidd fanút in oername yn koarte tiid it bedriuw in nij elan jûn en is drok dwaande mei ynnovaasje en oplieding fan meiwurkers. Solidd hat in liedende posysje yn de merke fan swiere stielkonstruksjes, lykas de bou fan brêgen en slûzen. It bedriuw biedt wurk oan mear as fyftich minsken. Dêr binne wy grutsk op."

Het college van Tytsjerksteradiel heeft zich bij de start al aangesloten bij dit initiatief. "Wy fine ûndernimmerskip hiel belangryk", vertelt burgemeester Jeroen Gebben. "Foar ús is it net mear as fanselssprekkend om mei te dwaan oan dit moaie inisjatyf fan MKB, troch in ûndernimmmer út ús gemeente op de 'Dag van de Ondernemer' ús wurdearring oer te bringen."

"Het bouwen van zware beweegbare stalen constructies is ons specialisme", zo vertelt algemeen directeur Jan Willem Stob. "Met de kennis en de zestig jaar ervaring die wij in huis hebben, zijn we in Nederland een soort van uitstervend ras. Het afgelopen jaar hebben we na een overname een goede orderportefeuille weten op te bouwen. Om onze toonaangevende positie te behouden moeten we voortdurend nadenken over wat er op ons pad komt en flexibel inspelen op maatschappelijke en economische trends en ontwikkelingen. Dat is iets waar we dagelijks mee bezig zijn."

"Net als bij veel andere technische bedrijven, is er een gebrek aan voldoende instroom van goed opgeleide jongeren", aldus Stob. "Willen we onze positie behouden, dan zullen we nieuwe technieken moeten introduceren en aan interne scholing moeten doen. We oriënteren ons actief op nieuwe toepassingen en technieken, zoals robotisering en 3d-printing. Dat is best ingewikkeld, omdat we in het algemeen niet seriematig werken."

Geschikt personeel is de komende jaren de grootste uitdaging, de projecten zijn er wel. Solidd gaat daarom in samenwerking met het onderwijs jongeren interesseren voor techniek en binnen het bedrijf opleiden. "De specialistische kennis van de ervaren medewerkers kan zo worden overdragen op de jongeren", aldus Jan Willem Stob. "Onze ambitie is dat jongeren graag bij ons willen werken en zich thuis voelen bij Solidd. Het product dat wij maken is in alle opzichten uniek. Kijk maar naar de nieuwe brug bij Burgum, de tafelbruggen van Aduard en Zuidhorn en de drie stuwcomplexen bij Driel, Amerongen en Hagestein. Daar zijn we met z'n allen trots op bij Solidd."

Op de foto, gemaakt tijdens het bezoek vrijdag, op de voorgrond van links naar rechts: financieel directeur Reinder Feenstra, algemeen directeur Jan Willem Stob, burgemeester van Tytsjerksteradiel Jeroen Gebben, projectmanager metaal van KEI Wiebe van der Veen en Jan Sijtsma, ambtenaar economische zaken bij de gemeente. Foto: Marcel van Kammen.

19 mei shanty,s en zeemansliederen in Earnewald
De Brêgesjongers zingen op 19 mei in Earnewald Algemeen 8 uur geleden
Spinsters bij De Sûkerei
Alde Maaie bij museum De Sûkerei Algemeen 8 uur geleden
Kinderboekenschrijvers on tour!
Kinderboekenschrijvers on tour! Algemeen 10 uur geleden
Fietsen uit vroegere tijden.
De historische Fietsgroep Noord Algemeen 10 uur geleden
Een plaatje van de mogelijke nieuwe 'hangarwoningen' op het noordelijk deel van het vliegveld van Drachten.
Nieuw bestuur Vliegveld Drachten "snel aan de slag" Algemeen 11 uur geleden
Samen wandelen in het groen zorgt voor verbinding met elkaar en de natuur.
Samen wandelen in het groen zorgt voor verbinding met elkaar en de natuur Algemeen 7 mei, 17:00
Maak kennis met de muziekverenigingen van Smallingerland
Muzikale fietsroute Smellingerlûd zet regionale muziekverenigingen in het zonnetje! Algemeen 7 mei, 16:02
100-jarige C.M.V. Excelsior Veenwoudsterwal viert 18 mei jubileumconcert.
100-jarige C.M.V. Excelsior Veenwoudsterwal viert 18 mei jubileumconcert Algemeen 7 mei, 15:00
Yllustraasje fan Luuk foar Riemkje haar 80e jierdei
Riemkje Pitstra 80 jier! Algemeen 7 mei, 14:02
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland weer gestart Algemeen 7 mei, 13:00
Burgemeester Jeroen Gebben, Aline Sprokkereef en Miriam Meijer
Het nieuwe Burgum Magazine is uit! Algemeen 7 mei, 12:31
De Kia is het meest geregistreerde merk electrische auto in april 2024
Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6% ondanks marktdaling van 3,8% Algemeen 7 mei, 11:36
Vaste planten: een musthave voor je tuin!.
Vaste planten: een musthave voor je tuin! Algemeen 7 mei, 11:30