Wereldkampioenschap Dogfrisbee in Houtigehage

Algemeen

HOUTIGEHAGE - Voor het eerst heeft het Wereldkampioenschap Dogfrisbee van de UFO in Nederland plaatsgevonden. Maar liefst 63 hondeneigenaren met 73 honden uit 12 verschillende landen, waaronder 12 Nederlanders, hebben deelgenomen aan dit unieke evenement. Met prachtige weersomstandigheden werd op vrijdag, zaterdag en zondag het voetbalveld van SV Houtigehage omgetoverd tot wedstrijdveld waar vele hondeneigenaren en geïnteresseerde bezoekers naartoe kwamen.

Het WK heeft nu voor het derde keer buiten Amerika plaatsgevonden en dan mocht er ook nog een Amerikaanse met de eerste plaats naar huis gaan!
Omdat de sport oorspronkelijk uit Amerika komt, was het nogal lastig om de Amerikanen ervan te overtuigen om het WK buiten Amerika te laten plaats vinden. Vijf jaar lang heeft Reint Elzinga, bestuurslid van de UFO en eigenaar van de Dogfrisbee hondenschool Fly 'em High in Boelenslaan, erom gevochten. Zwitserland was in 2014 het eerste land, na Amerika, waar het WK mocht plaats vinden. In 2016 werd het in Duitsland gehouden en dit jaar dus in Nederland; en dat terwijl de sport hier al sinds 1998, maar liefst 20 jaar, bestaat.

De Amerikaanse Kirby Mcilveen met haar hond Torch wisten de begeerde titel van de 'Open Combined'klasse met 161,8 punten te verdedigen en is net als vorig jaar wereldkampioen Dogfrisbee. Deze klasse combineert de disciplines Freestyle en Distance. Je diende dus aan beide onderdelen deel te nemen. Op de tweede plek, met maar 0,2 punten verschil eindigde Oscar Mauricio Arevalo met de hond Afrika uit Colombia, gevolgd door de Italiaanse Marina Fangareggi met Venus, op de derde plek. Als beste Nederlandse deelnemer en met haar 13 jaar tegelijk jongste deelnemer van het WK, kon Amy von Piekartz met haar hond Kate de elfde plek van 54 deelnemers bemachtigen. Ook in de losse disciplines waren er grote titels te winnen.

Zaterdagochtend heeft Roel Haverkort, wethouder van de gemeente Smallingerland het WK officieel geopend. Dit in stijl door een frisbee voor een hond te gooien. Naast het WK was er voor de vele bezoekers die dit weekend naar Houtigehage kwamen nog veel meer te beleven. Zo waren er aantal verschillende stands, de dierenambulance Noord Oost Friesland, kinderen konden zich laten schminken of lekker op een springkussen spelen en op zondag was er een portretfotograaf voor de bezoekershonden en -kinderen. SV Houtigehage nodigde uit voor versnaperingen in de kantine en bij de barbecue die met dit weer een groot succes was.

Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Dicky de Haan wint met één punt verschil Iepen Kampioenskip Ielrikjen Earnewâld Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Notaris trekt nieuwe lotnummers voor komende voorstellingen in theater De Colle Algemeen 26 sep, 11:31
Afbeelding
Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar Algemeen 26 sep, 10:43
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 26 sep, 09:29
Afbeelding
Deze blauwe banen schieten in Friesland als ‘padelstoelen’ uit de grond Algemeen 25 sep, 19:15
Afbeelding
Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2 Algemeen 25 sep, 19:07
Afbeelding
Voetballers van VV Kollum starten competitie met zege op Zuidhorn Algemeen 25 sep, 19:00
Afbeelding
Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg Algemeen 25 sep, 18:50
Afbeelding
Buitenpost verliest geflatteerd van Genemuiden Algemeen 25 sep, 18:41