Wereldkampioenschap Dogfrisbee in Houtigehage

Algemeen

HOUTIGEHAGE - Voor het eerst heeft het Wereldkampioenschap Dogfrisbee van de UFO in Nederland plaatsgevonden. Maar liefst 63 hondeneigenaren met 73 honden uit 12 verschillende landen, waaronder 12 Nederlanders, hebben deelgenomen aan dit unieke evenement. Met prachtige weersomstandigheden werd op vrijdag, zaterdag en zondag het voetbalveld van SV Houtigehage omgetoverd tot wedstrijdveld waar vele hondeneigenaren en geïnteresseerde bezoekers naartoe kwamen.

Het WK heeft nu voor het derde keer buiten Amerika plaatsgevonden en dan mocht er ook nog een Amerikaanse met de eerste plaats naar huis gaan!
Omdat de sport oorspronkelijk uit Amerika komt, was het nogal lastig om de Amerikanen ervan te overtuigen om het WK buiten Amerika te laten plaats vinden. Vijf jaar lang heeft Reint Elzinga, bestuurslid van de UFO en eigenaar van de Dogfrisbee hondenschool Fly 'em High in Boelenslaan, erom gevochten. Zwitserland was in 2014 het eerste land, na Amerika, waar het WK mocht plaats vinden. In 2016 werd het in Duitsland gehouden en dit jaar dus in Nederland; en dat terwijl de sport hier al sinds 1998, maar liefst 20 jaar, bestaat.

De Amerikaanse Kirby Mcilveen met haar hond Torch wisten de begeerde titel van de 'Open Combined'klasse met 161,8 punten te verdedigen en is net als vorig jaar wereldkampioen Dogfrisbee. Deze klasse combineert de disciplines Freestyle en Distance. Je diende dus aan beide onderdelen deel te nemen. Op de tweede plek, met maar 0,2 punten verschil eindigde Oscar Mauricio Arevalo met de hond Afrika uit Colombia, gevolgd door de Italiaanse Marina Fangareggi met Venus, op de derde plek. Als beste Nederlandse deelnemer en met haar 13 jaar tegelijk jongste deelnemer van het WK, kon Amy von Piekartz met haar hond Kate de elfde plek van 54 deelnemers bemachtigen. Ook in de losse disciplines waren er grote titels te winnen.

Zaterdagochtend heeft Roel Haverkort, wethouder van de gemeente Smallingerland het WK officieel geopend. Dit in stijl door een frisbee voor een hond te gooien. Naast het WK was er voor de vele bezoekers die dit weekend naar Houtigehage kwamen nog veel meer te beleven. Zo waren er aantal verschillende stands, de dierenambulance Noord Oost Friesland, kinderen konden zich laten schminken of lekker op een springkussen spelen en op zondag was er een portretfotograaf voor de bezoekershonden en -kinderen. SV Houtigehage nodigde uit voor versnaperingen in de kantine en bij de barbecue die met dit weer een groot succes was.

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 15 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 15 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 16 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 16 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 17 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 19 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 20 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02