Wereldkampioenschap Dogfrisbee in Houtigehage

Algemeen

HOUTIGEHAGE - Voor het eerst heeft het Wereldkampioenschap Dogfrisbee van de UFO in Nederland plaatsgevonden. Maar liefst 63 hondeneigenaren met 73 honden uit 12 verschillende landen, waaronder 12 Nederlanders, hebben deelgenomen aan dit unieke evenement. Met prachtige weersomstandigheden werd op vrijdag, zaterdag en zondag het voetbalveld van SV Houtigehage omgetoverd tot wedstrijdveld waar vele hondeneigenaren en geïnteresseerde bezoekers naartoe kwamen.

Het WK heeft nu voor het derde keer buiten Amerika plaatsgevonden en dan mocht er ook nog een Amerikaanse met de eerste plaats naar huis gaan!
Omdat de sport oorspronkelijk uit Amerika komt, was het nogal lastig om de Amerikanen ervan te overtuigen om het WK buiten Amerika te laten plaats vinden. Vijf jaar lang heeft Reint Elzinga, bestuurslid van de UFO en eigenaar van de Dogfrisbee hondenschool Fly 'em High in Boelenslaan, erom gevochten. Zwitserland was in 2014 het eerste land, na Amerika, waar het WK mocht plaats vinden. In 2016 werd het in Duitsland gehouden en dit jaar dus in Nederland; en dat terwijl de sport hier al sinds 1998, maar liefst 20 jaar, bestaat.

De Amerikaanse Kirby Mcilveen met haar hond Torch wisten de begeerde titel van de 'Open Combined'klasse met 161,8 punten te verdedigen en is net als vorig jaar wereldkampioen Dogfrisbee. Deze klasse combineert de disciplines Freestyle en Distance. Je diende dus aan beide onderdelen deel te nemen. Op de tweede plek, met maar 0,2 punten verschil eindigde Oscar Mauricio Arevalo met de hond Afrika uit Colombia, gevolgd door de Italiaanse Marina Fangareggi met Venus, op de derde plek. Als beste Nederlandse deelnemer en met haar 13 jaar tegelijk jongste deelnemer van het WK, kon Amy von Piekartz met haar hond Kate de elfde plek van 54 deelnemers bemachtigen. Ook in de losse disciplines waren er grote titels te winnen.

Zaterdagochtend heeft Roel Haverkort, wethouder van de gemeente Smallingerland het WK officieel geopend. Dit in stijl door een frisbee voor een hond te gooien. Naast het WK was er voor de vele bezoekers die dit weekend naar Houtigehage kwamen nog veel meer te beleven. Zo waren er aantal verschillende stands, de dierenambulance Noord Oost Friesland, kinderen konden zich laten schminken of lekker op een springkussen spelen en op zondag was er een portretfotograaf voor de bezoekershonden en -kinderen. SV Houtigehage nodigde uit voor versnaperingen in de kantine en bij de barbecue die met dit weer een groot succes was.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15