Broekster Boys kampioen na 1-5 zege op VVI

Algemeen

IDSKENHUIZEN - Broekster Boys werd zaterdag kampioen in de tweede klasse op basis van een beter doelsaldo en promoveert naar de eerste klasse.

Het strijdplan van Broekster Boys tegen VVI Boys was duidelijk. Vol gas geven in de eerste helft en proberen de twee goals achterstand op concurrent Leeuwarder Zwaluwen zo snel mogelijk weg te poetsen. Onder aanvoering van onder meer Hendrik Bouma was het een spervuur aan kansen op het doel van VVI, maar de jeugdige keeper wist van geen wijken en pareerde in de eerste tien minuten minstens vier levensgrote kansen. In de elfde minuut was het raak. Siemen Sake Kamstra onderschepte een tegenaanval van VVI en wist de altijd gretige Jos Regnerus te bereiken die de verlossende vroege treffer op zijn naam wist te schrijven: 0-1.

Het bleef een lust voor het oog wat Broekster Boys op de mat wist te leggen. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Het was verdediger Kas Huizenga die een corner van Riemer Doornbos op juistheid inschatte en de uitstekend spelende keeper Marnix Zandstra van VVI wist te passeren: 0-2. Tien minuten later werd Hendrik Bouma vanaf de middenlijn gelanceerd door Piet Wessel Dijkstra. Oog in oog met de keeper wist Bouma rustig te scoren: 0-3. Toen keeper Zandstra een bal van Piet Wessel Dijkstra daarna stopte kwam deze bij Hendrik Bouma. Met de briljante trap scoorde Bouma van buiten de zestien meter met een geplaatste boogbal een wereldgoal: 0-4.

In de tweede helft rustig blijven voetballen en de kansen afmaken was het devies van trainer De Boer. Jos Regnerus wist na een tegentreffer van VVI met een prima actie de 1-5 te noteren, maar daarna was het gedaan bij Broekster Boys. Leeuwarder Zwaluwen won ook, maar Broekster Boys besliste het kampioenschap op doelsaldo.

Afbeelding
Auto te water geraakt 112 6 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 21 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 23 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen 23 uur geleden
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen gisteren
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen 9 mei, 12:31
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03