VV Kollum pakt uit met jubileumactiviteiten

Algemeen Sport

KOLLUM - Voetbalvereniging Kollum vierde het vijfenzeventigjarig jubileum. Vv Kollum werd, nadat enkele voorgangers (K.V.V. de Katten, Frisia en Hercules) uiteindelijk niet levensvatbaar bleken, opgericht op 1 maart 1942.

Eerst werd er op Oostenstein gevoetbald, totdat in 1967 het sportpark Baensein werd geopend. Tijdens de officiële receptie op 3 maart 2017 werd uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de club en werd een drietal leden door de KNVB onderscheidden.

Van 14 tot en met 17 juni werd het jubileum groots gevierd door de vereniging uit Kollum. Door een speciaal in het leven geroepen jubileumcommissie is na meer dan een jaar aan voorbereidingen een voor zo'n vereniging uniek programma neergezet, met onderdelen waarbij het hele dorp kon meegenieten. "Onvoorstelbaar wat er allemaal loskomt bij vv Kollum" vertelt voorzitter Bauke Tom Schat. "En bijna ongelofelijk wat een toewijding, een saamhorigheidsgevoel, gezelligheid, verenigingsgevoel en ook dorpsgevoel zo'n voorbereiding en feestweek met zich meebrengt".

Doorslaand succes

Voor jong en oud waren dagelijks spectaculaire programma-onderdelen, zoals de door de club van 100 georganiseerde survivaltocht op donderdagavond en de meer dan gezellige bonte avond op vrijdag. Maar ook de voetbalclinic voor de jeugd, de voetbalquiz op woensdagmiddag en -avond en de fietstocht op vrijdagmiddag waren een doorslaand succes.

Het sluitstuk was zaterdag. 's Morgens werd een reünie gehouden voor leden en oud-leden. Speciaal hiervoor werd de kleedaccommodatie 'aangekleed' met een fotogalerij van vroeger tot nu: een waar vv Kollum-museum is ontstaan. Zowel oud-leden als huidige leden waren hier niet bij weg te krijgen en de "ah's en oh's" vielen continu.

Zaterdagmiddag was de voetbalwedstrijd tussen het eerste elftal van vv Kollum en het RTL-sterrenteam met daarin bekende tv-persoonlijkheden en oud-internationals. Met zo'n 1200 bezoekers was het een gezellige drukte op het sportpark.

En 's avonds werd de jubileumweek afgesloten in de grote feesttent met optredens van Jan Smit, Butterfly en Rintje Kas. Zo'n duizend bezoekers waren hierbij aanwezig. "Volgende week met zijn allen opruimen, en tevreden terugkijken op deze onvergetelijke en spectaculaire week, en ook dat wordt weer gezellig. Dan even met zijn allen bijkomen en vakantie vieren. In augustus beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer, met als start het 'Ouwersmeertoernooi voor 35+' op vrijdagavond 25 augustus, en het Lauwersmeertoernooi en een nieuwe variant daarop, 'het Vrouwersmeertoernooi' op 26 augustus. "Het kan niet anders dan dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan met zijn allen", aldus voorzitter Schat.

Zet je moeder in het zonnetje!
Vier moederliefde met bloemen Algemeen 18 uur geleden
De week van de Stenen winkel is van 13 - 19 mei 2024.
Derde landelijke 'Week van de Stenen Winkel' Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Auto te water geraakt 112 19 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 9 mei, 17:07
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 9 mei, 15:56
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen 9 mei, 15:02
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen 9 mei, 14:05
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen 9 mei, 12:31
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03
19 mei shanty,s en zeemansliederen in Earnewald
De Brêgesjongers zingen op 19 mei in Earnewald Algemeen 8 mei, 12:00