Afbeelding

Harkemase Boys wacht nog op titel

Sport Sport

Oebele Schokker (links) viert een geslaagde actie, resulterend in een doelpunt, met zijn teamgenoten. (Foto: Klaas Rozema)

VOETBAL IN DE REGIO

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld ruim gewonnen, maar dat was nog niet genoeg voor de titel in de Hoofdklasse C. Concurrent Staphorst won namelijk ook, zij het moeizaam. De Harkiten zegevierden thuis met 5-1 tegen CSV Apeldoorn, Staphorst versloeg Genemuiden met 2-3.

Harkemase Boys kwam al vroeg op voorsprong via topscorer Robert Stelpstra. Joram Smits, die in de basis begon, omspeelde Rob Diderik met gemak en bediende Stelpstra perfect. De topschutter kopte van dichtbij de openingstreffer binnen. In die beginfase van de wedstrijd heerste Harkemase Boys, maar grote kansen bleven na de vroege 1-0 uit. Smits probeerde het nog een keer, maar hij raakte de bal totaal verkeerd.

Daarna zakte het niveau en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Fatsoenlijke mogelijkheden voor de bezoekers bleven echter lange tijd uit. Tegen het einde van de eerste helft trok Harkemase Boys weer ten aanval. Joram Smits werd op snelheid gelanceerd door Simon IJzerman. Zijn voorzet leek meer op een schot, waar doelman Pat­rick Jansen nog moeite mee had. Hij verwerkte de bal tot corner. De kortgenomen hoekschop kwam via-via bij Oebele Schokker. Zijn voorzet werd door Klaas Schotanus klaargelegd voor Smits, die de marge vergrootte: 2-0. Na rust was de eerste kans voor Arton Musliu (in de handen van Jansen), maar daarna was het CSV Apeldoorn dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Musliu werd met geweld van de bal gezet door Melvin Bresser, maar het spel mocht door van arbiter Mesbah. Via Sander Krijns kwam Richard van Schooten in balbezit en de veelscorende spits van de bezoekers schoot buiten het bereik van keeper Erick Jansema raak.

Daarna had Harkemase Boys het even lastig, overigens zonder dat CSV Apeldoorn echt in de buurt kwam van de gelijkmaker.
CSV Apeldoorn mocht van geluk spreken dat Jasper Verstraten niet direct rood kreeg, nadat hij Rolf Dijk onderweg naar de goal had gevloerd.

Pech voor Harkemase Boys, dat even later de scheidsrechter wel mee had. Oebele Schokker zette voor en Stelpstra gaf Verstraten een zetje in de rug. Dat werd niet gezien en dus kon Stelpstra vrij de 3-1 binnenschieten, wat hij overigens knap deed. Daarna ging het snel. Schokker snelde langs Rob Diderik, dribbelde over de achterlijn en zette voor, waarna Bresser de bal in eigen doel werkte. Twee minuten later bekroonde Heine Uuldriks zijn invalbeurt met een treffer. Na een pass van Smits kon Uuldriks vrij op Jansen af. Met een fraai lobje bepaalde de spits de eindstand op 5-1.

Afbeelding
Auto te water geraakt 112 6 uur geleden
Anita Terpstra
Schrijfster Anita Terpstra naar Drachten Algemeen 21 uur geleden
Diverse kramen met onder andere lekkernijen
150-jarige Christelijke Nationale school Wâlterswâld organiseert verkoping Algemeen 22 uur geleden
Libertas strijdt tegen de landskampioen
Libertas strijdt tegen de landskampioen om een plek in de finale NK futsal! Algemeen 23 uur geleden
De Oudkerkermolen in Oudkerk
Ga op ontdekkingstocht langs Friese molens! Algemeen gisteren
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Algemeen 9 mei, 12:31
Skieppegerf (duizendblad) van Knillis Brouwer uit Hallum
Groepsexpositie cursisten Hetty Combs t/m 27 juni in bibliotheek Dokkum Algemeen 9 mei, 10:23
Slach om 'e mar
Stichting Slach om 'e mar houdt op van bestaan Algemeen 8 mei, 16:56
Buurtkamer Kollum
Buurtkamer Kollum 5 jaar! Algemeen 8 mei, 15:08
Project BUSKRUIT
Drachtster jongeren maken blijvende kunstroute in Drachten: BUSKRUIT Algemeen 8 mei, 14:03
19 mei shanty,s en zeemansliederen in Earnewald
De Brêgesjongers zingen op 19 mei in Earnewald Algemeen 8 mei, 12:00
Spinsters bij De Sûkerei
Alde Maaie bij museum De Sûkerei Algemeen 8 mei, 11:10
Kinderboekenschrijvers on tour!
Kinderboekenschrijvers on tour! Algemeen 8 mei, 10:00