Winnend regioteam Kootstertille klaar voor SC Cambuur

112

KOOTSTERTILLE – Regioteam Kootstertille heeft haar voorbereiding op het duel met SC Cambuur van dinsdag 18 juli afgerond met een oefenwedstrijd tegen een gelegenheidsteam dat was samengesteld door Atze van der Wijk. Het in ruime getale opgekomen publiek kreeg een aantrekkelijk duel voorgeschoteld dat lange tijd gelijke tred hield. Na rust gaf een betere conditie de doorslag en had de score gezien de vele kansen hoger  moeten uitvallen dan de uiteindelijke 4-1 overwinning voor het regioteam.

Het eerste kwartier leek op een kopie van het duel van vorig jaar. Ook toen nam de gelegenheidsformatie van Atze van der Wijk vrij snel een voorsprong die ook nu weer verdiend was. Doelman Auke Tobias Hoekstra (Kollum) vergaloppeerde zich bij het uitkomen en zag de bal over zich in het doel verdwijnen: 0-1. Enkele minuten later was het bijna weer gelijk geworden, maar Johannes van der Meulen(SC Twijzel) moest zijn meerdere erkennen in doelman Jeroen Krol (Drogeham). Luttele minuten later zag Van der Meulen de sluitpost van het gelegenheidsteam opnieuw fraai redding brengen. Halverwege de eerste helft was het toch raak en opnieuw stond Johannes van der Meulen aan de basis toen hij met een listig steekballetje Jouke Waaksma Bzn (SC Kootstertille) bediende. Voor de Tilster was het vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te schuiven. Gerard Spinder(Harkema Opeinde) was op het halfuur dichtbij een voorsprong voor het regioteam, maar doelman Krol reageerde attent. Toch zou regioteam Kootstertille de rust met een voorsprong op gaan zoeken toen een mooie aanval over veel schijven dito door Johannes van der Meulen werd afgerond: 2-1.

Na rust had de gelegenheidsformatie van Atze van der Wijk het moeilijk, maar dat was ook niet verwonderlijk omdat men in tegenstelling tot het regioteam geen enkele keer getraind had. Twintig minuten na rust was de terugspeelbal van Edje Zijlstra (Kollum) van team Van der Wijk dermate ongelukkig dat hij zijn eigen doelman Andries Dijkstra (Kollum) kansloos passeerde; 4-1. De pas afgelopen zaterdag ingevlogen Johannes Meijer(Rijperkerk), vervanger van de geblesseerd afgehaakte Jorrit Terpstra (Buitenpost) leek te profiteren van de fraaie aangever van Gerbrand Waaksma (SC Kootstertille), maar hij richtte centimeters te hoog. Johannes van der Meulen strandde aan de andere kant nog een keer op doelman Dijkstra. De in de tweede helft ingebrachte regio doelman André de Graaf (Harkema Opeinde), tot dan weinig in actie hoeven komen, moest in de slotminuut nog een keer vol aan de bak maar redde uiterst koelbloedig.

De wedstrijd regioteam Kootstertille tegen SC Cambuur is dinsdag 18 juli en begint om 19.00 uur.

Op de foto het regioteam Kootstertille.

Voor v.l.n.r. Lodewijk Steendam begeleiding, Berend Jan Prins (WTOC), Sybren Bosma (WTOC), Tony Bierma (SC Kootstertille), André de Graaf (Harkema Opeinde), Auke Tobias Hoekstra (Kollum), Halbe Mossel (Oostergo), Jorrit Terpstra (Buitenpost), Marco van Leijen (Zwaagwesteinde), Wim de Vries (Buitenpost) en Gerard Spinder( Harkema Opeinde).

Achter v.l.n.r. Jelle Boerema scheidsrechter, Johannes van der Meulen (SC Twijzel), Gerbrand Waaksma (SC Kootstertille), Jouke Waaksma Bzn (SC Kootstertille), Johannes Meijer (Rijperkerk), Massai van der Weg (Zwaagwesteinde), Douwe Kloostra (SC Kootstertille), Wiebe Postma( Kollum), Heine Hiemstra (SC Kootstertille), Mack Wichaisuek (SC Twijzel), Klaas van der Wal verzorger, Anne Hoeksma assistent scheidsrechter, Jan van Dijk trainer/coach, Paul de Vries begeleiding, Tinus Huisma assistent trainer/coach.

Afwezig Romke Bos (BCV) en Jelle Kooistra begeleiding.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor het gratis Weekje Weg
Vakantieweek voor gezinnen met minimuminkomen uit Smallingerland Algemeen 4 uur geleden
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud!
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud! Algemeen 5 uur geleden
In de Fonteinkerk in Buitenpost verblijven tijdelijk Oekraïners. Het huurcontract loopt tot oktober 2024, maar onzeker is of alle Oekraïense vluchtelingen dan een andere locatie gekregen hebben.
"Oekraïense vluchtelingen uit Fonteinkerk Buitenpost" Algemeen 6 uur geleden
Friese EU-lijsttrekker Anja Haga.
Friese EU-lijsttrekker Anja Haga aanwezig bij politiek café Dokkum Algemeen 19 uur geleden
Auke Sikma, raadslid van Sociaal Links en jurylid bij de verkiezingen, en Arjen Wielinga, Kinderburgemeester Dantumadiel.
Dantumadiel zoekt nieuwe kinderburgemeester Algemeen 21 uur geleden
Illustrator Linda de Haan
Linda de Haan brengt magie tot leven in haar kinderboeken Algemeen 22 uur geleden
VV Hoogeveen U15 wint de Bonifatiuscup
8e editie Bonifatiuscup Dokkum weer een groot succes! Algemeen gisteren
Team Van Campen & Dijkstra Burgum met van links naar rechts Gerrie van der Meulen, Ben Flootman, Ype de Haan, Pauline Kuiper, Tjeerd Joustra en Lysanne Soepboer.
"Bij ons ben je geen rekeningnummer, maar gewoon Jouke" Algemeen gisteren
Sjoerd van der Werf
Sjoerd van der Werf neemt afscheid van Rûnwei Sport Algemeen 15 mei, 11:29
Pinksterfeest Veenklooster
Pinksterfeest Veenklooster 2024: Veelzijdig programma rondom thema 'Only My God' Algemeen 15 mei, 10:18
Het weekend is bezocht door 1100 tieners en medewerkers. Het was een groot feest!
Square 2024: Een onvergetelijk interkerkelijk tienerweekend vol inspiratie Algemeen 15 mei, 09:23