Logo actiefonline.nl
Gesiena Gjaltema: "Wij hebben een groot assortiment en er is volop parkeergelegenheid voor de deur".
Gesiena Gjaltema: "Wij hebben een groot assortiment en er is volop parkeergelegenheid voor de deur". (Foto: Klaas Rozema)
Zakelijk

Gjaltema's Textielhandel: maandelijks weggeeffeest

  Bedrijven

Naam: Gesiena Gjaltema
Leeftijd: 43
Woonplaats: Opende
Gezinssamenstelling: getrouwd, twee kinderen
Functie binnen het bedrijf: eigenaar

Wat zijn de activiteiten van Gjaltema's Textielhandel?

De verkoop van kwaliteitstextiel voor prijzen die je eigenlijk geen prijzen kunt noemen, maar meer een vergoeding. Van flanellen en katoenen lakens en slopen, breiwol, overalls en ondergoed tot en met pantalons, blouses, overhemden, shirts, truien, spijkerbroeken, pyjama's en sokken. Dames- en herenkleding met name gericht op de 50-plusser, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Waar bent u het meest trots op?

Op de gemoedelijke sfeer in de winkel waarbij de humor niet ontbreekt. Een goed contact met de mensen is belangrijk. We hebben een grote klantenkring en onze klanten komen soms van ver. Bij ons kunnen de mensen gewoon de klompen aanhouden.

Waarin onderscheidt Gjaltema's textielhandel zich?

We hebben een unieke winkelformule. Een week in de maand van maandag tot en met vrijdag zijn wij open. Dan stunten wij met een groot assortiment textiel voor voordelige prijzen. De prijs-kwaliteit-verhouding is zeer belangrijk. Rommel willen we niet verkopen. De volgende verkoop vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. In de regionale kranten wordt dit altijd vroegtijdig aangekondigd in een advertentie.

Wat is uw grootste uitdaging en wat is uw grootste kans?

Momenteel doen veel mensen hun aankopen via internet. Hierdoor is het een uitdaging om klanten te blijven trekken. Je moet dus goede keuzes maken met de inkoop en alert zijn op veranderingen. Ervaring is een belangrijke raadgever. Door de jaren heen weet je de goede handel wel te vinden.

Wat is de beste ondernemerstip die u ooit gehoord hebt?

De beste tips/adviezen kreeg ik van mijn vader Johannes Gjaltema. Hij heeft het bedrijf gesticht en gemaakt tot wat het nu is. In 2008 is hij helaas overleden. Hij zei: "Je moet jezelf niet uit de markt prijzen en wees eerlijk in de handel. En in de handel moet je je onderscheiden en dan niet alleen in het assortiment, maar ook in service en advies naar de klant."

Gjaltema's Textielhandel, Provincialeweg 115, Opende, 0594-658135.

1 reactie
Meer berichten