Logo actiefonline.nl
Het terrein rondom de feesttent is nu nog goed afgesloten. Op 1 januari vanaf 00.30 uur is iedereen van harte welkom!
Het terrein rondom de feesttent is nu nog goed afgesloten. Op 1 januari vanaf 00.30 uur is iedereen van harte welkom! (Actief Media)

Jaarwisseling met vuurwerkshow bij feesttent in Burgum

BURGUM - Burgum kijkt vooruit. "Wij gaan als een van de eerste dorpen een centrale vuurwerkshow organiseren", zegt Marcel Strijk.

Strijk zit in het bestuur van een nieuwe stichting: Burgum Events. Dat doet hij samen met de jonge horecaondernemers Jouwert Wagenaar van de Tapperij en Wessel Boomsma, die per 1 januari de nieuwe eigenaar is van café 't Roodhert. "Ons eerste evenement is het eindejaarsfeest in een tent op het industrieterrein en een vuurwerkshow om 00.45 uur."

Aanleiding voor de oprichting van Burgum Events was de afgebrande Westermar. Het is traditie dat in deze sporthal het eindejaarsfeest wordt georganiseerd. "Als je als ondernemer dan niets doet, gaat de jeugd buiten het eigen dorp oud en nieuw vieren", vertelt Marcel Strijk.

De ondernemers waren verrast over de medewerking die ze kregen van andere ondernemers in het dorp. Dankzij sponsorgeld van hen is het feest mogelijk gemaakt. Ook Dorpsbelang en de winkeliersvereniging hebben een financiële bijdrage geleverd. De gemeente liet zien achter het plan te staan door subsidie te verstrekken, maar ook door het autoplatform op de grofvuillocatie beschikbaar te stellen voor het afsteken van vuurwerk. De feesttent staat op het terrein waar voorheen transportbedrijf E. van der Veen was gevestigd.

De tent gaat open om 00.30 uur. Belangstellenden kunnen in de voorverkoop een entreekaartje kopen voor vijf euro. Op oudejaarsavond bij de ingang van de tent kost een entreekaart tien euro.

reageer als eerste
Meer berichten