VIOD Driesum al na één helft geveld door hattrick

Algemeen Sport

HARKEMA – Na de degradatie van vorig seizoen werd verwacht dat VIOD Driesum zich zou oprichten en boven zou komen drijven in de competitie. Niets is minder waar, want VIOD vergaarde tot nu toe slechts één punt in de vierde klasse. In Harkema liep VIOD zware averij op door met 5-1 te verliezen van VV Harkema-Opeinde. Grote man bij Harkema-Opeinde was Hille Postma, die in de eerste helft een onvervalste hattrick scoorde.

Door Jelle Jeensma

Postma was vooral in het eerste bedrijf uitstekend op dreef en besliste de wedstrijd in korte tijd. De technische aanvaller beschikt over een gave traptechniek, kan een mannetje passeren, een medespeler vrijzetten voor de keeper en heeft een goed getimed schot in de benen.

Harkema-Opeinde zette trouwens toch als collectief een goede prestatie neer en liet vooral in de tweede helft, toen VIOD moest komen en er ruimte ontstond, leuke, frivole acties zien. Daar werd overigens niet het maximale rendement uitgehaald. Bij de thuisclub ontbraken vijf basisspelers, maar de selectie van trainer Willem Schokker is goed en breed genoeg om dat op te vangen. Het team is een uitgebalanceerde mix van wat meer ervaren spelers en ambitieuze jeugd. Na een minuut stilte, voor het overleden oud-bestuurslid Jappie Hoeksma van de thuisclub, begon de wedstrijd.

VIOD Driesum was in de eerste twintig minuten zeker niet de mindere van Harkema-Opende. Niets wees erop dat zich een debacle zou aftekenen voor de formatie van trainer Anton van Zwol. VIOD kwam zelfs op voorsprong, toen Gerard Mous centrumspits Erik van der Veen aanspeelde. De laatste kreeg een schietkans en scoorde beheerst 0-1.

Lang kon VIOD niet van die meevaller genieten, want Hille Postma stak in bloedvorm en al snel werd het 1-1, nadat VIOD in eigen strafschopgebied de bal niet weg kreeg. Postma was even later weer alert en na een afgeslagen aanval schoot hij van afstand Harkema-Opeinde naar 2-1. Postma was niet meer te houden en maakte er voor rust 3-1 van. In de tweede helft kreeg VIOD meteen weer een dreun te verwerken. Hilbrand Benedictus pikte zijn doelpuntje mee, na een pass van Alex van der Tuin werd het 4-1.

VIOD Driesum gaf daarna tegengas om nog iets van de wedstrijd te maken, maar het gebrek aan scorend vermogen was een manco. Wel ontstond er een serie kansen. Keeper André de Graaf van Harkema-Opeinde demonstreerde een uitstekende vorm en capituleerde ook niet nadat Bauke Visser zijn VIOD-medespeler Roelof van der Veen een grote kopkans bood. Harkema Opeinde kreeg veel ruimte en had de score nog verder kunnen opvoeren, maar sprong wat te lichtzinnig met de kansen om. Clubtopscoorder Hilbrand Benedictus maakte nog wel zijn achtste competitietreffer: 5-1.

Goudhaantje Hille Postma, al sinds zijn jeugd bij de club, blikte tevreden terug op de wedstrijd. "De eerste twintig minuten waren voor VIOD, daarna pakten we het goed op. Dat we geen goals tegen kregen was ook de verdienste van onze keeper. En de jonge spelers deden het goed. Met deze ploeg zouden we mee moeten kunnen in de middenmoot van de derde klasse." Trainer Willem Schokker houdt nog een slag om de arm, zelfs nu Harkema-Opeinde mede-koploper is. "Ik denk dat VV Veenhuizen iets completer is, met wat meer ervaren spelers."

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 9 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 10 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 11 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 11 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 12 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 13 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 14 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 15 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 17 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 18 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00