Afbeelding

VIOD Driesum wint spannende derby van WTOC

Sport Sport

DRIEZUM - VIOD Driesum versloeg zaterdag WTOC in een doelpuntrijke wedstrijd: 4-3 en verschafte zich wat meer lucht op de ranglijst.

VIOD begon scherp aan de wedstrijd na het fluitsignaal van scheidsrechter Walters en de eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor VIOD. Roelof van der Veen kopte net over na een corner. Hierna kreeg WTOC in de achtste minuut een vrije trap op vijfentwintig meter. Door de zon verblind zag keeper Otte Visser de bal te laat en kwam WTOC op een 1-0 voorsprong door Berend Jan Prins.

Binnen vijf minuten kwam WTOC op een 2-0 voorsprong door Nyckele Smeding na een fout in de verdediging van VIOD. VIOD herpakte zich weer en kreeg via Erik van der Veen een kans, maar hiij schoot hoog over. De volgende kans benutte hij wel. De bal werd door Kees Hansma voorgezet en Erik van der Veen kon deze in de verre hoek achter keeper Hoiting deponeren.

Hoofdwonden na botsing

In de achtentwintigste minuut was er een domper voor VIOD. Na een botsing moest Nykle Durk van der Valk het veld verlaten met een hoofdwond. Ook zijn directe tegenstander Jitze Keizer viel uit met een hoofdwond. Zijn vervanger kon nog in de eerste helft de stand gelijktrekken. Na een voorzet van René van der Veen kon Pieter Ele Kuitert met succes afronden.

Daarna pakte VIOD de voorsprong. Na een vrije trap van Jouke Bosgraaf belandde de bal via een WTOC-speler in het doel. Even later had keeper Visser een passend antwoord klaar op een schot van WTOC.

In de zevenentigste minuut kwam VIOD op 4-2. Roelof van der Veen bediende zijn jongste broertje via een mooie assist en Erik van der Veen kon beheerst afronden. In de tachtigste minuut had keeper Visser letterlijk en figuurlijk een slippertje. Hij gleed uit en kon de bal niet ver genoeg wegschieten. Hierdoor kan Jilmer Dijkstra de bal in het lege doel schieten.

In de laatste minuut maakte keeper Visser zijn fout meer dan goed. Hij bracht redding op de lijn. Hierna floot scheidrechter Walters voor het einde van de wedstrijd.

Zaterdag speelt VIOD de uitwedstrijd tegen AVC uit Sexbierum. WTOC speelt thuis tegen SC Berlikum.

Theaterconcert O CIELO en Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de van Doniakerk Algemeen 3 uur geleden
Femmes Vocales met verassend zomeravondconcert
Femmes Vocales met verassend zomeravondconcert Algemeen 5 uur geleden
Franke Hellinga uit Gytsjerk (25 jaar) Nederlands kampioen driebanden groot 1e klas geworden in Rumpt Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Jouke Douwe de Vries (S!N) van financiën: "Grut komplimint oan meiwurkers oer it ôfrûne jier."
2023 voor Noardeast-Fryslân 4,9 miljoen euro positiever dan verwacht Algemeen 21 uur geleden
Stel jezelf open tijdens Brommels!
De Wâlden gaan Iepen & Bleat! Algemeen 21 uur geleden
Pieter, Petra en Matthias (r)
Kooistra Wonen & Slapen is uw specialist in woninginrichting Algemeen 22 uur geleden
Femke van Dijk aan het werk bij Autobedrijf Boersma
Autobedrijf Boersma: Vertrouwd adres voor kwaliteit en service Algemeen 23 uur geleden
Kom sterren kijken!
Gratis toegang OBSERVEUM Burgum Algemeen gisteren
De toekomst van het basisonderwijs van Trynwâlden
Schoolbesturen en gemeente zien kansen voor gezamenlijke toekomst basisonderwijs Trynwâlden Algemeen 29 mei, 10:45
Harmen Vlietstra is op weg om de 2-1 te maken
Veerkrachtig FC Burgum moet nacompetitie met tweede helft starten Algemeen 29 mei, 09:23
Bob de Boer komt naar Wetsens
Fotograaf Bob de Boer in Wetsens Algemeen 29 mei, 08:35
Iepenloftspul Kening & Kening bekroond met liefde. Uiteindelijk wordt de 'ware prins' gevonden.
(foto-impressie) Iepenloftspul Kening & Kening bekroond met liefde Algemeen 28 mei, 19:00
De vier panelleden op de achtergrond, v.l.n.r.: Jorien Bakker, René Paas, Aleid Brouwer en Tom Busscher. Er waren circa 35 jongeren aanwezig.
Groningse CvdK René Paas: "Lelylijn tast landschap amper aan" Algemeen 28 mei, 15:23