Afbeelding

KC De Pein grijpt kans op lijfsbehoud

Sport Sport

Ondanks tegenstand van de verdedigers van DES weten de aanvallers van KC De Pein (geel-zwart tenue) een gaatje te vinden voor een doorloopbal. Dagmar Rozema bezorgt de bal bij Jan Klooster. (Foto: Klaas Rozema)

OPEINDE – Na de ontmoedigende resultaten van de voorgaande wedstrijden is KC de Pein in een benarde situatie gekomen.

Met vier punten achterstand op DES en TFS is de rode lantaarn voor de Peinders en het slot van de competitie nadert. Tegenstander DES uit Norg was een stugge tegenstander. De Pein nam vlot het initiatief doordat Julian van Leer de openingstreffer maakte. DES kon moeizaam het eigen spel maken en zag een gedreven KC de Pein tegenover zich. De spelers uit Norg konden nog aanklampen na een score van Dagmar Rozema, maar in een korte opleving kwam de Pein halverwege de eerste helft een beetje los tot 5-2. In een pover kwartier vol plaatsfouten werd er echter mondjesmaat gescoord en leek de ruststand op (slechts) 6-4 uit te komen. Een treffer vanaf de middellijn door Jan Klooster gaf de geelhemden net iets meer lucht vlak voor de pauze.

In de tweede helft was het de thuisploeg die duidelijk koelbloedig bleek. De Peinders hielden de druk hoog op de directe tegenstanders en wisten zelf menigmaal de korf te vinden. Door zes doelpunten op rij werd het gat geslagen. Op de stand 13-4 scoorde DES de eerste keer na de rust. Intussen hadden onderlinge frustraties richting tegenstanders en scheidsrechter de overhand gekregen bij de bezoekende ploeg en bleven de Peinders koel in de soms wat verhitte strijd. In de slotfase werd er weer wat meer gekorfbald en werd de score nog tot een acceptabele eindstand van 15-10 gebracht. De Pein staat nu nog twee punten achter zijn directe concurrenten, met nog twee wedstrijden te gaan. Tegenstanders van De Pein zijn echter het sterke DIO en Koru die beide nog volop in de strijd om de bovenste twee plekken spelen, samen met koploper OKO.

Actueel

Femmes Vocales met verassend zomeravondconcert
Femmes Vocales met verassend zomeravondconcert Algemeen 1 uur geleden
Franke Hellinga uit Gytsjerk (25 jaar) Nederlands kampioen driebanden groot 1e klas geworden in Rumpt Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Jouke Douwe de Vries (S!N) van financiën: "Grut komplimint oan meiwurkers oer it ôfrûne jier."
2023 voor Noardeast-Fryslân 4,9 miljoen euro positiever dan verwacht Algemeen 16 uur geleden
Stel jezelf open tijdens Brommels!
De Wâlden gaan Iepen & Bleat! Algemeen 17 uur geleden
Pieter, Petra en Matthias (r)
Kooistra Wonen & Slapen is uw specialist in woninginrichting Algemeen 18 uur geleden
Femke van Dijk aan het werk bij Autobedrijf Boersma
Autobedrijf Boersma: Vertrouwd adres voor kwaliteit en service Algemeen 19 uur geleden
Kom sterren kijken!
Gratis toegang OBSERVEUM Burgum Algemeen 21 uur geleden
De toekomst van het basisonderwijs van Trynwâlden
Schoolbesturen en gemeente zien kansen voor gezamenlijke toekomst basisonderwijs Trynwâlden Algemeen 22 uur geleden
Harmen Vlietstra is op weg om de 2-1 te maken
Veerkrachtig FC Burgum moet nacompetitie met tweede helft starten Algemeen gisteren
Bob de Boer komt naar Wetsens
Fotograaf Bob de Boer in Wetsens Algemeen gisteren
Iepenloftspul Kening & Kening bekroond met liefde. Uiteindelijk wordt de 'ware prins' gevonden.
(foto-impressie) Iepenloftspul Kening & Kening bekroond met liefde Algemeen 28 mei, 19:00
De vier panelleden op de achtergrond, v.l.n.r.: Jorien Bakker, René Paas, Aleid Brouwer en Tom Busscher. Er waren circa 35 jongeren aanwezig.
Groningse CvdK René Paas: "Lelylijn tast landschap amper aan" Algemeen 28 mei, 15:23
Succesvol acroweekend voor WSBF Surhuisterveen
Succesvol acroweekend voor WSBF Surhuisterveen! Algemeen 28 mei, 14:30
Afbeelding
Het concurrentievoordeel van het optimaliseren van productieprocessen Zaken 28 mei, 13:38
Kim Koopmans voelt zich thuis op het toneel, ondanks haar ziekte.
Kim schittert in wat misschien haar laatste voorstelling is Algemeen 28 mei, 12:58