KC Boelenslaan nog altijd puntloos

Sport Sport

De verdedigers van WIK’34, Femke Swart en Franke Zeinstra (rechts), voorkomen een doorloopbal van Boelenslaan (oranje-wit tenue) op de korf. De inlopende dame van Boelenslaan is Joke Kooistra. IJsbrand van der Meer heeft de bal. Op de achtergrond is Peter Hylkema van Boelenslaan zichtbaar. (Foto: Klaas Rozema)

HOUTIGEHAGE – Ook tegen WIK’34 is het KC Boelenslaan niet gelukt een punt uit het vuur te slepen: 12-15. WIK was ook nog puntloos en was er ook op gebrand een goed resultaat neer te zetten.

Dit resulteerde in een vooral zeer spannende eerste helft, waarin WIK het verzorgde spel had en Boelenslaan de mooiste kansen om zeep bracht. Boelenslaan speelde te onrustig en te gehaast. WIK nam direct het initiatief en kwam door een goedkope strafworp op 0-1. Boelenslaan toonde veel inzet. Na enkele gemiste kansen scoorde Joke Kooistra de gelijkmaker: 1-1. WIK ging echter goed door en benutte een klein kansje: 1-2. Nu was het weer de beurt aan Boelenslaan dat scoorde. Door Merle de Wind werd het 2-2.

Opnieuw was het WIK dat van afstand een voorsprong kon nemen:
2-3. Boelenslaan bleef echter alert en kwam voor het eerst op voorsprong. Door doelpunten van Elske van Oosten en Peter Hylkema werd het 4-3. Maar opnieuw kon Boelenslaan de score niet verder uitbreiden. Door een strafworp en een schot van middenafstand nam WIK weer de leiding: 4-5. Jan Boomsma benutte een strafworp en de stand was 5-5. Door een aanvallende fout kon WIK uitlopen naar 5-6. Boelenslaan ging echter goed door en door twee inloopballen van Merle de Wind en Elske van Oosten werd het 7-6. In de laatste seconde voor rust scoorde WIK van afstand de gelijkmaker: 7-7.
Na rust een heel ander spelbeeld. Bij Boelenslaan lukte niets meer. WIK ging beter spelen, scoorde nu ook beter van afstand. Na tien minuten had WIK al een 7-11 voorsprong bewerkstelligd. De wedstrijd leek gespeeld, maar Boelenslaan toonde nog een keer inzet en kwam goed terug. Door doelpunten van Peter Hylkema, Jan van der Veen en Elske van Oosten werd het 10-11. Boelenslaan kreeg alle kans om de gelijkmaker te scoren, maar het doelpunt viel aan de andere kant: 10-12. Toch kwam Boelenslaan door een doelpunt van Peter Hylkema weer dichterbij: 11-12.
In de laatste minuten miste Boelenslaan nog kansen op de gelijkmaker. Ook nu vielen de doelpunten aan de andere kant. WIK liep nog uit naar 11-15 door fraaie afstandsschoten. Peter Hyl­kema bepaalde de eindstand op 12-15. Voor Boelenslaan scoorden: Peter Hylkema vier keer, Elske van Oosten drie keer, Merle de Wind twee keer en Joke Kooistra, Jan Boomsma en Jan van der Veen elk een keer.

De drie oorlogsgraven op het kerkhof waar bloemen en een krans worden gelegd.
Deadenbetinking Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 4 uur geleden
Geef je spullen een tweede kans.
Repair Café Dokkum weer open op zaterdag 4 mei Algemeen 5 uur geleden
Vaar naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven'
Met een sloep varen naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven' in Nationaal Park de Alde Feanen Algemeen 6 uur geleden
Doe ook mee met de excursie van IVN Natuureducatie!
Rondje Bolwerken Dokkum Algemeen 7 uur geleden
Nederland, Oentsjerk, 25-04-2024. Presentatie van het boekje met Doarpskuierkes.
Feestelijke presentatie nieuwe editie Doarpskuierkes Algemeen 22 uur geleden
Dodenherdenking en kranslegging in Drachten
4 mei dodenherdenking Drachten Algemeen 23 uur geleden
Voorstelling Ik ben Wil in theater Sense Dokkum 5 juni
Derde symposium van Ik ben Wil over dementie op 5 juni met voorstelling 'De Klosdochter' Algemeen gisteren
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 1 mei, 13:45
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 1 mei, 12:04
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 1 mei, 10:30