Afbeelding

Quick’21 verliest van Sparta: 11-16

Nieuws

De verdedigers van Quick’21 (groen-wit tenue) proberen de aanval van Sparta te stuiten. Van links naar rechts Wietze Pool, Froukje Veenema en  Sjoerd Pool van Quick’21 (Foto: Klaas Rozema)

Quick’21 verliest van Sparta: 11-16

OUDEGA – Quick ’21  mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Sparta Zevenhuizen. Een  bekende tegenstander waar op het veld nog duidelijk van was gewonnen.

Het toegestroomde publiek kon eerst nog zien hoe Quick ’21 2 het goede voorbeeld gaf door in een wedstrijd met weinig doelpunten met 12-6 van het tweede team van Sparta te winnen. Helaas kon het eerste team dit voorbeeld niet volgen. Het kon Sparta maar een kwartier bijbenen. Daarna  verloor men met duidelijke cijfers. Eindstand 11-16.
Na het eerste fluitsignaal van de goed fluitende Peter van der Kloet kwam de wedstrijd na wat  rommelige aanvallen op gang. Sparta wist als eerste van ver een doelpunt te maken, waarna  Sjoerd Pool de stand op dezelfde wijze gelijk trok. Om en om scorend werd een 4-4  tussenstand bereikt na een dik kwartier. Doelpunten van Quick-zijde van Hilly van der Wal  (2) en Sjoerd Pool. Daarna kwam er zand in de Oudegaaster moter.

Daar waar Sparta wel  doorging met doelpunten maken, lukte dit niet meer bij Quick ’21. Er werden wel kansen gecreëerd, maar met name Stan Kleinhuis had het vizier niet op scherp. Sparta rook bloed,  speelde fel en zette vlak voor rust de 4-8 op het bord. Quick ’21 kreeg het niet voor elkaar een  doelpunt te maken dus was dit ook de ruststand. Dezelfde stand als een week eerder tegen  Vitesse uit Beilen. In Beilen wist Quick ’21 de bakens te verzetten en te winnen. Met name
Hendrik de Jong speelde daar een goede tweede helft, maar liep ook tegen een gele kaart op,  waardoor hij deze avond vanaf de tribune moest toekijken. Hij werd vervangen door de hard  werkende Wietze Pool, maar die miste zijn soms zo dodelijke schot deze avond.Sparta maakte direct duidelijk dat ze voor niets minder dan de overwinning gingen en  scoorde direct de 4-9. Quick ’21 kwam wel iets beter in de wedstrijd en ging meer scoren.  Op de stand 6-10 werd Froukje Veenema vervangen door Anita Wiersema, zij kwam de rebound versterken. In deze fase wist men voor het eerst twee keer achter elkaar te scoren door de gebroeders Pool en leek het erop dat er toch nog iets mogelijk was. Leek, want elke keer als Quick op twee doelpunten kwam, op 9-11 en 10-12, wist Sparta direct het gaatje weer naar drie te brengen. Op 10-13 moest Quick het hoofd definitief buigen en toezien dat Sparta wegliep naar een  duidelijke overwinning van 11-16.  De spelers van Quick ’21 bedankten het publiek en baalden na afloop.  Zaterdag speelt Quick’21 tegen DIO uit Oosterwolde om 19.45 uur.

Herdenkingsbijeenkomst Ferwert-Hegebeintum.
Dodenherdenking Ferwert Algemeen 18 uur geleden
In Nederland stemmen we nog immer met het rode potlood en tellen we de stembiljetten met de hand.
Smallingerland: "Help mee in een stembureau" Algemeen 19 uur geleden
Een reekalf gespot met de drone.
Topdrukte voor droneteams bij voorkomen maaislachtoffers Algemeen 19 uur geleden
Voor onderhoud van oevers van bepaalde vaarwegen in Fryslân is onderhoudssubsidie beschikbaar.
Subsidieregelingen Fries oeverbeheer geopend Algemeen 21 uur geleden
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels Algemeen 22 uur geleden
De drie oorlogsgraven op het kerkhof waar bloemen en een krans worden gelegd.
Deadenbetinking Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 23 uur geleden
Geef je spullen een tweede kans.
Repair Café Dokkum weer open op zaterdag 4 mei Algemeen gisteren
Vaar naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven'
Met een sloep varen naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven' in Nationaal Park de Alde Feanen Algemeen gisteren
Doe ook mee met de excursie van IVN Natuureducatie!
Rondje Bolwerken Dokkum Algemeen 2 mei, 08:22
Nederland, Oentsjerk, 25-04-2024. Presentatie van het boekje met Doarpskuierkes.
Feestelijke presentatie nieuwe editie Doarpskuierkes Algemeen 1 mei, 17:00
Dodenherdenking en kranslegging in Drachten
4 mei dodenherdenking Drachten Algemeen 1 mei, 16:03
Voorstelling Ik ben Wil in theater Sense Dokkum 5 juni
Derde symposium van Ik ben Wil over dementie op 5 juni met voorstelling 'De Klosdochter' Algemeen 1 mei, 15:00
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 1 mei, 13:45