Nederlandse kampioenschappen op CH Drogeham

Cultuur Sport

DROGEHAM - Het Concours Hippique in Drogeham vindt plaats op zaterdag 2 september. Hoogtepunten zijn drie Nederlandse kampioenschappen.

Het Friese ras is vertegenwoordigd met prachtige dekhengsten die er vol voor zullen gaan en de rubriek eenspannen tuigpaarden belooft ook weer een spannende strijd te worden. Het altijd bijzondere Klavertje Drie met één voorpaard en twee achterpaarden gaat het kampioenschap weer extra spannend maken.
Op het familieterrein zijn verschillende activiteiten, zoals gratis ponyritjes, bellen blazen en Circusschool De Hoogte is ook aanwezig om de kinderen leuke circuskunstjes te leren. Daarnaast zijn er springkussens.
Sikke-Bart Frieling komt zijn kunsten laten zien met zandsculpturen en er zijn oude trekkers te bewonderen, die ook nog een spannende behendigheidswedstrijd gaan doen. Vanaf 17.00 uur is Rintje Kas er om het muzikaal nog gezelliger te maken.

Peter Wassenaar uit Surhuisterveen heeft een hele verzameling dinosaurussen, die hij opgekocht heeft uit China en straks via Troostwijkveilingen weer verkocht gaan worden. Hij heeft een levensgrote T-Rex beschikbaar gesteld voor het familieterrein. Deze is wel 2,5 meter hoog en 6 meter lang en maakt ook nog geluid.

Het dagprogramma is goed gevuld. Talentvol Springteam Frÿslan geeft een demonstratie. Goud4Goud, de kampioenen van Nederland, komen hun kür op muziek laten zien. Ook is er een aangespannen ponyrace en een barrelrace met pony's. Verder komt de paralympische Jacques Poppen een show geven. Voor jong en oud zijn artiesten vastgelegd. In de jongerentent komt Qmusic The Party en Jelle B die oorspronkelijk uit Dokkum komt is ook van de partij.

De jongere ouderen kunnen ook met de voetjes van de vloer. Voor hen zit in het voorprogramma de Franzen Plays Fogerty coverband. Na deze warming up komt de The Bruce Band een overweldigende show geven met hits van Bruce Springsteen. De entree is de hele dag gratis aan het Hamsterplein 1 in Drogeham.

Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Dicky de Haan wint met één punt verschil Iepen Kampioenskip Ielrikjen Earnewâld Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Notaris trekt nieuwe lotnummers voor komende voorstellingen in theater De Colle Algemeen 26 sep, 11:31
Afbeelding
Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar Algemeen 26 sep, 10:43
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 26 sep, 09:29
Afbeelding
Deze blauwe banen schieten in Friesland als ‘padelstoelen’ uit de grond Algemeen 25 sep, 19:15
Afbeelding
Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2 Algemeen 25 sep, 19:07
Afbeelding
Voetballers van VV Kollum starten competitie met zege op Zuidhorn Algemeen 25 sep, 19:00
Afbeelding
Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg Algemeen 25 sep, 18:50