De eerste schep in de grond voor glasvezel in de gemeente Achtkarspelen. V.l.n.r. op de foto wethouder beheer Sierd Vegelin, Willeke van Dam manager Allinq, directeur Delta Netwerk Piet Grootenboer en wethouder economische zaken Jouke Spoelstra
De eerste schep in de grond voor glasvezel in de gemeente Achtkarspelen. V.l.n.r. op de foto wethouder beheer Sierd Vegelin, Willeke van Dam manager Allinq, directeur Delta Netwerk Piet Grootenboer en wethouder economische zaken Jouke Spoelstra Foto: Actief Media

DELTA Netwerk realiseert 6300 glasvezelaansluitingen in Achtkarspelen

Algemeen

Het is een feestelijk moment als de eerste schop de grond in gaat naast sporthal de Fûgelkamp in Harkema. Directeur Piet Grootenboer van Delta Netwerk is enorm verheugd dat steeds meer kleine kernen in Friesland aangesloten worden op glasvezel. De samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en verschillende dorpsbelangen in de gemeente loopt voorspoedig.

DELTA Netwerk is een onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het bedrijf zorgt voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en heeft als ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk.

Toekomstbestendig

Wethouder van economische zaken in Achtkarspelen Jouke Spoelstra liet weten dat het voor de bedrijven in zijn gemeente een mooie opsteker is dat er een snel netwerk wordt aangelegd, dat toekomstbestendig is. “Steeds meer werknemers zullen blijvend thuiswerken, dat heeft gewoon de toekomst.” 

PIonier

De pionier op glasvezelgebied in Friesland en tevens kwartiermaker voor DELTA Netwerk Jaap Bosma, maakt zelf al twee jaar tot volle tevredenheid gebruik van het glasvezel netwerk. In 2014 is hij zijn missie begonnen om te bewerkstelligen dat zoveel mogelijk inwoners van Friesland een snelle glasvezelverbinding krijgen.

Martin Mans
Friese Mannenzang met Martin Mans Algemeen 2 uur geleden
De Nederlandse americanaband CCC
CCC Inc geeft afscheidsoptreden in uitverkocht Iduna Algemeen 3 uur geleden
Bruisend Talent Event op Singelland Het Drachtster Lyceum
Bruisend Talent Event op Singelland Het Drachtster Lyceum Algemeen 5 uur geleden
Verrassende Statistieken over Vermiste Katten
Friesland: Verrassende Statistieken over Vermiste Katten Algemeen 22 uur geleden
Adri de Boer zingt Stef Bos in het Fries
"De Boer sjongt Bos" in MFA "de Ynset" Holwert Algemeen 23 uur geleden
Van links naar rechts: Renske Wassenaar (Stichting Noordzeeziekte), Roos Overdevest en Valerie Dassen (Hersenstichting) en Prof. Dr. Tom J de Koning (UMCG, Movement Disorders Groningen).
Onderzoek naar gentherapie mogelijk voor zeldzame Noordzeeziekte Algemeen gisteren
Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 1 mrt, 12:55
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 1 mrt, 12:30
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 1 mrt, 12:03
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 1 mrt, 11:30
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 1 mrt, 11:02
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 1 mrt, 10:52
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 1 mrt, 10:00