Joint String Friends
Joint String Friends Foto: Karin Oosting

Herstart cultuurseizoen Kloosterkapel Sibrandahûs

Algemeen

De trouwe vaste bezoekers hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Na een gedwongen ‘corona-pauze’ van 2,5 jaar gaat Kloosterkapel Sibrandahûs in september van dit jaar van start met een geheel nieuw cultureel seizoen. 

De programma-commissie heeft voor het komende seizoen 2022-2023 een fraai afwisselend muziekprogramma samengesteld. De reeks concerten omvat een keur aan prachtige acts, deels afkomstig uit Fryslân maar ook van ver daar buiten. Tenzij anders vermeld beginnen de concerten op zondagmiddag steevast om 15.30 uur. 

Dit seizoen zullen schilderijen van Wilma Dijkstra uit Dokkum de muren van het kerkje sieren. De beeldend kunstenares heeft zich toegelegd op portretten en landschappen. 

Aan troubadour Jankobus Seunnenga de eer om op 11 september de opening van het nieuwe seizoen van Kloosterkapel Sibrandahûs te verzorgen met de presentatie van zijn dichtbundel Slijp Steen inclusief cd. De oud-streekdichter van de gemeente Noardeast Fryslân, die ooit deel uitmaakte van het legendarische duo Pigmeat, zal ook optreden met ‘zijn’ Deun van Seun, een trio dat synoniem is voor feest. 

Adri de Boer komt op 9 oktober naar Sibrandahûs met een soloprogramma rondom de liedjes van zijn onlangs verschenen nieuwe album ‘Geandewei’. Maar hij brengt ook een voorproefje uit het nieuwe project ‘De Boer Sjongt Bos’, waarin hij songs van Stef Bos ‘yn it Frysk’ zingt.

The Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam komt 20 november op bezoek. De band met de vader van Tim Knol in de gelederen staat garant voor een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van onder andere hun laatste album Pretty Little Horses (geproduceerd door, jawel, Tim Knol). 

Jûn foar de Krystnacht

Vrijdag 23 december wordt het traditionele benefietconcert ‘Jûn foar de Krystnacht’ ten bate van de stichting Make-A-Wish gehouden. Dit jaar prijken Nancy and the Sinatra’s op de affiche. De groep speelt swingende soul en rock ’n roll met de feel van de jaren ’50 en ’60. Ook troubadour Onno Loonstra (zang/gitaar) en saxofonist Hendrikus Lalkens, beide eveneens actief in de band Progress, geven acte de presence op dit jaarlijkse muziekfestijn. Aanvang 20.30 (!) uur.

De tweede seizoenshelft wordt op 22 januari 2023 ingeluid door ‘fersyskriver’ Jan de Vries. De Bildtker singer-songwriter brengt zijn Keel-project ten gehore. ‘Keel’ staat voor muzikale pareltjes van J.J. Cale in het Bildts. 

Een maand later is de Kloosterkapel het domein van de Joint String Friends. Dit viertal hoopt  op 19 februari het ‘smûke’ kerkje te ‘verbouwen’ met hun intense Keltische folk. Van gevoelige ballads tot swingende jigs and reels en van traditionals tot eigen werk.  

De Haagse muzikanten Remmelt, Muus & Femke brengen op 26 maart in Sibrandahûs een interessante mix van country, folk en americana met fraaie meerstemmige vocalen. Voor liefhebbers van onder andere Crosby, Stills, Nash & Young een absolute must.  

Het culturele seizoen wordt op 23 april afgesloten met Something Else. Stralend middelpunt van deze formatie is Bricquebec-zangeres Else van der Greft. De band speelt eigen werk in het Engels en Frysk, afgewisseld met covers, up tempo songs en kleine intieme liedjes. 

Voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09