Succesvolle inzamelingsactie en live videoverbinding.
Succesvolle inzamelingsactie en live videoverbinding. Foto: Ingezonden

CBS de Hoekstien heeft live videoverbinding met de Filipijnen

Algemeen

Afgelopen dinsdag belden leerlingen van CBS de Hoekstien uit Surhuisterveen, via een videoverbinding, met hun sponsorkind Jhoana uit de Filipijnen. Aanleiding was de sponsorloop die zij tijdens de Koningsspelen voor Jhoana organiseerden.  

De ochtend begon met het uitreiken van een cheque met daarop de opbrengst van de sponsorloop aan medewerkers van stichting Sparrow uit Niekerk. Sponsorkind Jhoana zit in het onderwijsprogramma van stichting Sparrow. De leerlingen liepen maar liefst 2100 euro bij elkaar. 


Vol belangstelling wordt naar de live videoverbinding gekeken. - Foto: Ingezonden

Live video

Na de uitreiking van de cheque was er een live videoverbinding met Jhoana op de Filipijnen. Er werden over en weer vragen gesteld. Wat is je favoriete eten, heb je huisdieren, wat doe je in je vrije tijd, heb je een kraan in je huis? Jhoana zelf wilde graag weten of de leerlingen van de Hoekstien ook in uniform naar school gaan en of de kinderen wel eens naar een dierentuin waren geweest. In deze vraag vonden de leerlingen van groep 1,2 en 3 van de Hoekstien en Jhoana elkaar want ze waren net de dag ervoor op schoolreisje geweest. Ze hadden hier een hoop dieren gezien. En Jhoana was een paar weken geleden ook voor het eerst naar een dierentuin geweest met een uitje van stichting Sparrow. Jhoana vertelde vol enthousiasme welke dieren zij had gezien.


CBS de Hoekstien heeft live videoverbinding met de Filipijnen    - Foto: Ingezonden

Diepe indruk  

Martijn Bakker, directeur van CBS de Hoekstien, is enthousiast over het videobellen met Jhoana en de samenwerking met stichting Sparrow. “Ik vind het mooi om te zien dat Jhoana een plek heeft binnen de Hoekstien. Tijdens gesprekken met de leerlingen, bijvoorbeeld aan de hand van verhalen uit de Bijbel, maar ook tijdens overige lessen en in de wandelgangen wordt er over haar gesproken. De manier waarop de leerkrachten nu de jaarlijkse Koningsspelen hebben gekoppeld aan een sponsorloop voor Jhoana maakt diepe indruk op mij als directeur. Dit is een goed voorbeeld van hoe de Christelijke identiteit van onze school handen en voeten krijgt. Daarnaast omarmen wij als school de visie van stichting Sparrow dat iedereen goed onderwijs verdient.” 

Zeilen bijzetten

Remco Pijper, oprichter en directeur van stichting Sparrow, is blij met de grote opbrengst van de sponsorloop. “Als stichting Sparrow willen we kinderen toegang geven tot goed onderwijs. We geven elk kind in ons programma op maat gemaakte studiebegeleiding. Kinderen zoals Jhoana moeten vaak net iets harder hun best doen omdat ze door de armoede achterop zijn geraakt. Medewerkers van stichting Sparrow geven deze kinderen bijlessen in het studiehuis van stichting Sparrow. Op de Filipijnen hebben de kinderen twee jaar lang thuisonderwijs gekregen. Nu de scholen weer begonnen zijn willen we alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat de kinderen de aansluiting met hun studiegenoten niet verliezen.” 

Vanuit de Filipijnen blikt Jhoana ook terug op het videobellen. “Ik ben blij dat ik met de leerlingen van de Hoekstien kon bellen. Ik vond het leuk om hun vragen te beantwoorden en te vertellen over mezelf. Ik voel mij er speciaal door. Ik ga nog meer mijn best doen op school, want nu weet ik dat er mensen zijn die mij willen helpen.”  

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen 30 jan, 13:12
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50