Succesvolle inzamelingsactie en live videoverbinding.
Succesvolle inzamelingsactie en live videoverbinding. Foto: Ingezonden

CBS de Hoekstien heeft live videoverbinding met de Filipijnen

Algemeen

Afgelopen dinsdag belden leerlingen van CBS de Hoekstien uit Surhuisterveen, via een videoverbinding, met hun sponsorkind Jhoana uit de Filipijnen. Aanleiding was de sponsorloop die zij tijdens de Koningsspelen voor Jhoana organiseerden.  

De ochtend begon met het uitreiken van een cheque met daarop de opbrengst van de sponsorloop aan medewerkers van stichting Sparrow uit Niekerk. Sponsorkind Jhoana zit in het onderwijsprogramma van stichting Sparrow. De leerlingen liepen maar liefst 2100 euro bij elkaar. 


Vol belangstelling wordt naar de live videoverbinding gekeken. - Foto: Ingezonden

Live video

Na de uitreiking van de cheque was er een live videoverbinding met Jhoana op de Filipijnen. Er werden over en weer vragen gesteld. Wat is je favoriete eten, heb je huisdieren, wat doe je in je vrije tijd, heb je een kraan in je huis? Jhoana zelf wilde graag weten of de leerlingen van de Hoekstien ook in uniform naar school gaan en of de kinderen wel eens naar een dierentuin waren geweest. In deze vraag vonden de leerlingen van groep 1,2 en 3 van de Hoekstien en Jhoana elkaar want ze waren net de dag ervoor op schoolreisje geweest. Ze hadden hier een hoop dieren gezien. En Jhoana was een paar weken geleden ook voor het eerst naar een dierentuin geweest met een uitje van stichting Sparrow. Jhoana vertelde vol enthousiasme welke dieren zij had gezien.


CBS de Hoekstien heeft live videoverbinding met de Filipijnen    - Foto: Ingezonden

Diepe indruk  

Martijn Bakker, directeur van CBS de Hoekstien, is enthousiast over het videobellen met Jhoana en de samenwerking met stichting Sparrow. “Ik vind het mooi om te zien dat Jhoana een plek heeft binnen de Hoekstien. Tijdens gesprekken met de leerlingen, bijvoorbeeld aan de hand van verhalen uit de Bijbel, maar ook tijdens overige lessen en in de wandelgangen wordt er over haar gesproken. De manier waarop de leerkrachten nu de jaarlijkse Koningsspelen hebben gekoppeld aan een sponsorloop voor Jhoana maakt diepe indruk op mij als directeur. Dit is een goed voorbeeld van hoe de Christelijke identiteit van onze school handen en voeten krijgt. Daarnaast omarmen wij als school de visie van stichting Sparrow dat iedereen goed onderwijs verdient.” 

Zeilen bijzetten

Remco Pijper, oprichter en directeur van stichting Sparrow, is blij met de grote opbrengst van de sponsorloop. “Als stichting Sparrow willen we kinderen toegang geven tot goed onderwijs. We geven elk kind in ons programma op maat gemaakte studiebegeleiding. Kinderen zoals Jhoana moeten vaak net iets harder hun best doen omdat ze door de armoede achterop zijn geraakt. Medewerkers van stichting Sparrow geven deze kinderen bijlessen in het studiehuis van stichting Sparrow. Op de Filipijnen hebben de kinderen twee jaar lang thuisonderwijs gekregen. Nu de scholen weer begonnen zijn willen we alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat de kinderen de aansluiting met hun studiegenoten niet verliezen.” 

Vanuit de Filipijnen blikt Jhoana ook terug op het videobellen. “Ik ben blij dat ik met de leerlingen van de Hoekstien kon bellen. Ik vond het leuk om hun vragen te beantwoorden en te vertellen over mezelf. Ik voel mij er speciaal door. Ik ga nog meer mijn best doen op school, want nu weet ik dat er mensen zijn die mij willen helpen.”  

Boys won 't be boys
Boys won't be boys Algemeen 4 uur geleden
dansende vissers uit Burma.
Expositie Henk Kloosterhuis in Berchhiem te Burgum. Algemeen 5 uur geleden
Doe mee aan de siezoenswandeling in het Drents-Fries Wold. Foto ter illustratie.
Doe mee aan de seizoenswandeling in het Drents-Friese Wold Algemeen 20 uur geleden
Studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium.
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 23 uur geleden
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest
Princessehof opent een nieuwe tentoonstelling Porseleinkoorts met gratis openingsfeest Algemeen gisteren
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach
Expositie schilderijen Anton Feddema in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag Algemeen gisteren
Op 9 en 10 maart is er weer een Geluksroute in Leeuwarden
Geluksroute Leeuwarden Algemeen 24 feb, 14:00
Wooden Moons
Wooden Moons en DJ Foeke B. kennen wensen publiek Sixties Algemeen 24 feb, 12:15
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Algemeen 24 feb, 11:00
Afbeelding
Preektocht door de Dokkumer Wouden (Derde editie) Algemeen 24 feb, 10:00
Het gesprek van Johan Haantjes
Expositie van Johan Haantjes vanaf 24 februari t/m 28 maart 2024 Algemeen 23 feb, 19:00
Scènefoto BUSterbaarlik.
Een voorstelling in een rijdende bus: nieuwe "dienstregeling" Algemeen 23 feb, 15:00
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort!
Bikkelproject 2.0 uit de startblokken binnenkort! Algemeen 23 feb, 14:36