Een deelnemende oldtimer tijdens de editie van 2019.
Een deelnemende oldtimer tijdens de editie van 2019. Foto: Organisatie

IJtsma-Lions tourrally dit jaar in teken Deltaplan Alvleesklierkanker

Algemeen

Lions ‘De Leijen’ organiseert op 25 en 26 juni 2022 de 11e editie van de Lions Tour Rally. Een volledig verzorgde en betaalbare tweedaagse rally waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. De volledige opbrengst van de rally wordt gedoneerd aan Deltaplan Alvleesklierkanker. Mede-organisator van deze rit, Douwe Jan Douwstra is helaas vorig jaar aan deze slopende vorm van kanker overleden. 

“Mede in nagedachtenis van Douwe Jan Douwstra heeft Lions de Leijen er dit jaar voor gekozen om aandacht voor alvleesklierkanker te vragen”, laat Cor Hager van de wedstrijdleiding weten.  “Dit is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. Het Deltaplan Alvleesklierkanker gaat wetenschappelijk onderzoek versnellen, door de handen ineen te slaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken. Hierdoor wordt er gewerkt aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.”

Beginnend en ervaren

De rally (die inmiddels volgeboekt is) staat open voor oldtimers, youngtimers en bijzondere (sport/cabrio)auto’s. Deelnemers ontvangen voor de start een rallyboek met uitgebreide instructies waardoor de rally voor iedereen goed te rijden is. De route is voor zowel de beginnende als de ervaren rallyrijder een prachtige uitdaging. Het is een sportieve wedstrijd met gemiddelde snelheden op delen van de route. Dit op basis van beproefde route rally systemen. Langs de route zijn diverse (bemande)controlepunten ingebouwd.

Route van Arthur Denzler

Evenals voorgaande jaren zal de rally worden uitgezet door Arthur Denzler, een befaamd navigator en bekend in Nederland en ver daarbuiten van het historisch rally-rijden. Arthur Denzler heeft voor de organisatie weer een unieke route samengesteld. Deelnemers rijden over fantastische wegen en kleine weggetjes.

Uniek

Een tweedaagse Rally is uniek te noemen in Nederland. Deze twee dagen zijn volledig verzorgd inclusief een hotelovernachting, ontbijt. lunch en diner. De locatie van de hotelovernachting houdt de organisatie geheim. Cor Hager: “We hebben er alles aan gedaan om er ook dit jaar weer een geweldige ervaring voor alle deelnemers van te maken.” De start is 25 juni vanaf 9.45 uur bij IJtsma meubelen. Terwijl de deelnemers op 26 juni weer bij restaurant De Pyramide (naast IJtsma) zo rond 15.30-16.00 uur terug verwacht worden.

Afbeelding
Nieuwe vrachtwagen voor RDC Friesland Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Eerste Oerbosk fan de Takomst in Twijzelerheide Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Maak met Trendkeukens de keuken het gezellige middelpunt van je huis Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Voormalig wereldkampioen kickboksen Robin Ciric is te zien in House of Glory Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij jubilerend ESS Woman in Burgum is het de hele week modefeest Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Maartenskerkconcert met de bekende blokfluitist Erik Bosgraaf Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Pjutte- opfang 'De Springplank' Earnewâld ferlinget it sertifikaat foar twatalich wurkjen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert en expositie 'De Schepping' Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
(video) Silent Waters van Friese filmmaker Brent Bosker wint award Nederlands Filmfestival Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Adri de Boer zingt Stef Bos in het Fries Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Friese muziekverenigingen samen 225 jaar Algemeen gisteren
Afbeelding
Europese wedstrijd voor jeugdtriathleten AV Impala Algemeen gisteren
Afbeelding
Broekster Boys zeer effectief tegen d' Olde Veste: 5-1 Algemeen 25 sep., 15:00