Zwaagwesteinde (rood tenue) ging ten onder tegen VEV'67.
Zwaagwesteinde (rood tenue) ging ten onder tegen VEV'67. (Foto: Henri van Wieren)

Voetballers Zwaagwesteinde bijten zich stuk op VEV’67

LEEK - Vanwege de aangescherpte corona maatregelen was er geen publiek welkom in Leek. In een sfeerloze ambiance verloor Voetbalvereniging Zwaagwesteinde zaterdag met 4-1 van een beter VEV’67. De Leeksters verzorgden een livestream zodat de thuisblijvers toch de wedstrijd konden bekijken. 0

Zwaagwesteinde bleef lang in de wedstrijd omdat VEV’67 verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Uiteindelijk bleek de 2-0 voor VEV’67 in de zevenenzeventigste minuut de nekslag en liep de ploeg uit Leek met een 4-1 winst van het veld.

Vroeg in de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Een goede tussenkomst van Jorn Udema op het middenveld bracht Dijk in balbezit die vervolgens Marco Soeten met een steekbal bediende, Soeten bleef koel en schoot VEV’67 op een 1-0 voorsprong.  De eerste echte kans voor Zwaagwesteinde was via Henk van der Wal, zijn schot ging over nadat VEV’67 keeper Pim Wellinghoff een voorzet van Marco van Leijen slecht verwerkte. Tegenvaller voor Zwaagwesteinde was het uitvallen van Durk van der Wal met een hamstringblessure, hij werd vervangen door Sybrant Heidstra. Voor de rust werd VEV’67 nog eenmaal gevaarlijk via de diepgaande Soeten, maar ditmaal prikte hij de bal naast. Zodoende gingen beide ploegen de rust in met een 1-0 tussenstand.

De eerste fase na rust was slordig met veel balverlies over en weer. Zwaagwesteinde kwam er gevaarlijk uit via Jan Eisma, maar Eisma oogde wat besluiteloos waardoor deze kans verloren ging. In de zestigste minuut kwam Pier Santema in het veld voor Wim van der Bijl. Hierna was het opnieuw VEV’67 wat de klok sloeg en wist keeper Marvin Heidstra met een aantal prima reddingen Zwaagwesteinde op de been te houden. Na deze fase deelde Zwaagwesteinde weer wat speldenprikjes uit en was Henk van der Wal dreigend met het hoofd en probeerde Eisma het nog maar eens met een schot, een treffer leverde dit echter niet op. Uiteindelijk was het VEV’67 dat een corner kreeg. De bal werd ingekopt waarmee de wedstrijd leek beslist. Zwaagwesteinde probeerde er toch nog wat van te maken en posteerde Henk van der Wal in de spits en even later werd Erik Vellinga ingebracht. Het was echter VEV’67 dat profiteerde van de ontstane ruimte en op een 3-0 voorsprong kwam. Zwaagwesteinde toonde echter veerkracht en wist toch nog de eer te redden, Lieuwe de Roos was niet zelfzuchtig en zette voor op Eisma die binnen kon koppen: 3-1. Het slotakkoord was echter voor VEV’67. Invaller Tom van Leeuwen werd goed bediend door Jeffrey Visser en kon eenvoudig binnenschuiven: 4-1. Hiermee was de eindstand bepaald.

Zaterdag  staat voor Zwaagwesteinde de thuiswedstrijd tegen SC Stiens op het programma. Al blijft het met de corona perikelen afwachten of deze wedstrijd doorgang kan vinden.

Meer berichten