Foppe Nicolai van TFS schiet op de korf. Verder v.l.n.r. Mariëlle Nijmeijer, Lianne Kooistra, Einte Wassenaar, Marrit Adema en  Marrit Nijmeijer.
Foppe Nicolai van TFS schiet op de korf. Verder v.l.n.r. Mariëlle Nijmeijer, Lianne Kooistra, Einte Wassenaar, Marrit Adema en Marrit Nijmeijer. Foto: Harry Blokzijl

Titelkandidaat TFS schiet met scherp: 23-13 winst

Algemeen

HOUTIGEHAGE - De korfballers van Nij Quick Libben (Rinsumageast en Burdaard) beleefden zaterdag een ongemakkelijke avond tegen TFS. De korfballers uit Drachtstercompagnie zijn dit seizoen bijzonder goed op dreef in de zaalcompetitie en staan samen met Sparta uit Zevenhuizen bovenaan. Voor rust was de eenzijdige wedstrijd al beslist en daarna kon Nij Quick Libben enigszins terugkomen in de wedstrijd, zonder in de buurt te komen van TFS, dat met 23-13 duidelijk te sterk was.

Door Jelle Jeensma

Voor TFS is een nieuwe situatie ontstaan in de derde klasse. "Handhaving was altijd onze doelstelling, maar nu kunnen we misschien stunten door naar de tweede klasse te promoveren. Op dit niveau hebben we nog niet eerder gespeeld", zegt Monique Postma, de speelster die met haar loepzuivere schoten vaak verantwoordelijk is voor een groot deel van de productie van TFS.

De spelers van TFS zijn al wat langer bij elkaar, waardoor het team een goed ingespeelde indruk maakte. "Alleen Foppe Nicolai is bij de selectie gekomen, hij is een versterking", zegt Monique Postma. Het team uit Drachtstercompagnie stak veel energie in de wedstrijd en dat verklaarde dat in de tweede helft gas terug werd genomen. Nij Quick Libben kwam plotseling beter voor de dag.

Nij Quick Libben werd in het eerste bedrijf compleet onder de voet gelopen. TFS scoorde het ene naar het andere doelpunt, waardoor de gasten al snel van de illusie werden beroofd dat er iets te halen viel. Aanvallend maakte Nij Quick Libben weinig klaar, het aanvalsvak speelde slordig en leed veel balverlies. Door snel schakelen kon TFS de aanval dan overnemen. De ene treffer van Selien Kooistra bleef lang op het scorebord staan, pas bij een uitzichtloze achterstand van 12-1 scoorde Minne Jansma de tweede keer voor Nij Quick Libben. De ruststand sprak boekdelen: 15-4.

In de tweede helft bleek dat TFS haar kruit grotendeels had verschoten. Monique Postma kon zich zelfs permitteren een strafworp te missen. Nij Quick Libben speelde aanzienlijk beter en kwam terug tot 19-10. Jitze van der Vlugt maakte namens TFS het twintigtal treffers vol en daarna sudderde de wedstrijd naar het einde. De 23-13 eindstand vertelde dat TFS na rust acht keer had gescoord en Nij Quick Libben negen keer. Trainer-coach Wieger van der Heide van Quick Libben keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Ook met een time-out in de eerste helft kreeg hij zijn ploeg niet op de rails. "We toonden te weinig pit, leden teveel balverlies en stonden positioneel niet goed. TFS was wel scherp, vooral de dames. In de tweede helft hebben we ons hersteld, dat blijkt ook wel uit het scoreverloop. Na twee overwinningen was dit een tegenvaller. Als excuus kan gelden dat niet iedereen fit was."

Pieter Postma fungeert momenteel als interim-trainer van TFS. De ex-speler heeft eerder als trainer voor de spelersgroep gestaan. "Onze trainer-coach Evert Bron is geopereerd en is tijdelijk uit de roulatie. We hopen dat hij binnenkort terugkeert. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. We zetten de tegenstander onder druk en beslisten de wedstrijd met meerdere scorende spelers." In het filmpje blikt Postma terug op de wedstrijd. Dit kan worden bekeken door de foto te scannen. Verslag en filmpje staan ook op de website
www.actiefonline.nl

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 13 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 15 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 15 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31