Apuls Cijfers & Advies optimaliseert iedere nieuwe bedrijfsfase

Algemeen

"Van de startersfase tot het overdragen van uw bedrijf, u bent op zoek naar de beste financiële koers"

BURGUM - Apuls Cijfers & Advies in Burgum begeleidt en adviseert ondernemers gedurende de hele levensloop van uw bedrijf. "Apuls is meer dan uw administratiekantoor. Wij zijn de financieel en fiscaal regisseur voor een ondernemer," zegt bedrijfsadviseur Jan Tabak.

Apuls beschikt over de expertise van diverse specialisaties, deels door mensen in eigen huis, deels door samen te werken met externe partijen. "Ondernemers zijn niet bang om risico te nemen, maar als adviseur willen wij wel dat zij de informatie hebben waarmee ze risico kunnen managen," zegt Jan Tabak. Bij elke fase van een onderneming kan Apuls adviseren, gevraagd en ongevraagd.

De ondernemer stuurt,
Apuls helpt richting bepalen en koers te houden

De starter
Stel, u start met een eigen bedrijf. Over het hoe en wat heeft u volop ideeën, maar weet u ook wat financieel of fiscaal gezien de beste aanpak is? Apuls helpt bij het maken van een ondernemingsplan. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. "Wat is in uw situatie het beste: een eenmanszaak, een vof of bv?", vraagt Jan Tabak. "Wij kennen de eisen van de belastingdienst. We kunnen helpen bij het opstarten van de administratie en, als u direct personeel in dienst neemt, met het opzetten van een goede personeelsadministratie."

Drie jaar later
Stel, u bent drie jaar ondernemer en hebt geprofiteerd van de fiscale voordelen van een startende ondernemer. Hoe gaat u nu verder? Apuls Cijfer & Advies adviseert over het optimaliseren van uw fiscale positie. Hoeveel geld wilt u beschikbaar houden voor investeringen? Is het effectiever om uw bedrijf om te zetten in een besloten vennootschap?"

Succesvol ondernemer
Stel, u bent enkele jaren ondernemer en de zaken gaan goed. Uw bedrijf groeit gestaag en u hebt meer financiële armslag gekregen. "Heeft u er aan gedacht dat het misschien verstandig is te gaan sparen voor later? Heeft u vanaf de start van uw onderneming geld opzij gezet voor uw pensioen, of wilt u daarmee nu beginnen? Wat gebeurt er als u arbeidsongeschikt zou raken? Is het misschien verstandig om een deel van het risico op arbeidsongeschiktheid te verzekeren? Zo ja, wat kost dat? En is een testament nodig?"

Financiering en subsidie
Het kan ook zijn dat u de ontstane financiële ruimte gebruikt om te investeren. Beschikt u over voldoende eigen vermogen of bent u op zoek naar aanvullende financieringsbronnen? Zijn er subsidiemogelijkheden? "Wij kennen de wegen", zegt Jan Tabak. "En wij kunnen de subsidie- of financieringsaanvraag voor u verzorgen." Ook adviseert Apuls over fiscale regelingen en hoe deze beter benut kunnen worden.

Bedrijfsovername
Stel, de groei van uw bedrijf gaat voorspoedig. U ziet een concurrent op de markt, en die blijkt wel te willen praten over overname. U wilt weten wat uw financieringsruimte is. U wilt weten wat het bedrijf van uw concurrent waard is, en wat deze investering naar verwachting gaat opleveren. Welke (kosten-)synergie wordt verwacht na samenvoeging van de twee bedrijven?

Bedrijfsoverdracht
Van bedrijfsoverdracht is ook sprake als u langzaam maar zeker gaat denken aan 'stoppen'. Heeft u een bedrijfsopvolger? Is er een zoon of dochter die het bedrijf wil overnemen? Wordt het bedrijf verkocht aan een derde partij of een werknemer? Hoe regelt u dit fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk? Wie zijn bedrijf extern te koop zet, wil graag weten wat het waard is en wat er overblijft. Ook dat onderzoekt Apuls.

Iedere levensfase van een onderneming kent zijn eigen uitdagingen. "De ondernemer staat aan het stuur", zegt Jan Tabak. "De financieel adviseur van Apuls Cijfers & Advies staat achter hem. Onze kennis helpt u richting te geven aan uw bedrijf."

Neem contact op

Apuls Cijfers & Advies | Mr. W. M. Oppedijk van Veenweg 8-A, 9251 GA Burgum | 0511-462075 | info@apuls.nl | www.apuls.nl

Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs. Foto ter illustratie.
Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs Algemeen 2 uur geleden
Het team van GVV Veenwouden staat trots te midden van de concurrentie, vastgelegd op de bijgevoegde foto van links naar rechts: Myrthe van Assen, Marrit Nauta, Marit Fokkens,Fardau Mulder en Elize
GVV Veenwouden Team Pronkt met Derde Plaats op Niveau 6 Turncompetitie Algemeen 2 uur geleden
Voorzitter Wessel Koning van Industriële Club Tytsjerksteradiel tijdens zijn inspraak bij de gemeenteraad in Burgum.
"'Enerzjyhub Sumar' hat wetlike help nedich" Algemeen 2 uur geleden
Donkey Tandem & Friends
Avond met verhalen door 'Donkey Tandem & freonen' Algemeen 3 uur geleden
Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 4 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.
De lange reis van een prehistorische inktvis Algemeen 5 uur geleden
De bouwploeg druk bezig met het decor voor iepenloftspul Kening & Kening.
(video) By Burgum ferriist in lyts ferburgen keninkryk Algemeen 18 uur geleden
Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 19 uur geleden
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 21 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 21 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 22 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 22 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 23 uur geleden