VV Buitenpost kijkt na nederlaag 'naar onderen'

Algemeen

Door de stormachtige wind was goed voetbal niet mogelijk en de bal maakte dan ook onvoorspelbare caramboles, maar beide ploegen probeerden er het beste van te maken. AZSV was het meest balvast en paste zich het beste aan de bizarre omstandigheden aan. De tegenstander beschikt over technisch vaardige spelers, die het combinatievoetbal goed beheersen. Vooral in de tweede helft, toen Buitenpost een achterstand moest goedmaken en ASZV ruimte kreeg, bleken de kwaliteiten van de tegenstander. Verdedigend liet een geconcentreerd AZSV weinig steekjes vallen.

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost zit momenteel in een wat mindere fase. Na het echec tegen ACV uit Assen was nu ook middenmoter AZSV uit Aalten zaterdag de bovenliggende partij. De gasten gingen wat gemakkelijker om met de wind en wonnen met 0-2 van Buitenpost, dat ontzettend hard werkte, maar de creativiteit miste om kansen te creëren.

Door Jelle Jeensma

Rechter vleugelspits Rolf Dijk van Buitenpost, die beslissend kan zijn, kwam door de stringente dekking minder goed uit de verf. Hij werd fel op de huid gezeten en kreeg weinig ruimte om een actie te maken. Een balletje terugleggen lukte nog wel, maar een passeerbeweging en een gevaarlijke voorzet bleven achterwege. Trainer René van der Weij wisselde hem na rust voor Jorrit Terpstra, van wie iets meer dreiging uitging. De eerste en eigenlijk de enige kans in de eerste helft was vroeg in wedstrijd voor Buitenpost. Rob Dijkstra dook op voor de keeper van AZSV, maar zijn inzet werd geblokkeerd.

AZSV kwam een paar keer gevaarlijk door en toen de verdediging van Buitenpost even niet consequent ingreep, scoorde AZSV met een afstandsschot. Dat betekende dat Buitenpost na rust op zoek moest naar de gelijkmaker. Dat lukte niet met combinatievoetbal. Het spel was slordig. Spits Rudmer Loonstra kreeg weinig bespeelbare ballen en kon zijn specialiteit, het scoren van doelpunten, niet demonstreren. De voorsprong van AZSV had in de tweede helft groter kunnen uitvallen, want verdedigend kon Buitenpost de gaten niet meer dichten. Keeper Kevin van der Meulen stak in een bloedvorm en voorkwam een aantal treffers.

Buitenpost kreeg weinig kansen, maar had pech dat een inzet van Jorrit Terpstra net voorlangs het doel van AZSV ging. Vlak daarna scoorde de ploeg uit Aalten 0-2 en was de wedstrijd gelopen. "We waren niet bij machte om te scoren en creëerden weinig kansen", vatte trainer René van der Weij de krachtmeting tussen de middenmoters nog eens samen. In het filmpje geeft hij zijn commentaar op de wedstrijd en het lopende seizoen. Zaterdag gaat Buitenpost op bezoek bij Excelsior'31, een van de titelkandidaten.

Buitenpost staat ondanks de beide nederlagen nog steeds goed geklasseerd in de hoofdklasse, maar het puntenverschil met CSV Apeldoorn is geslonken, zodat nacompetitievoetbal weer in zicht komt. Buitenpost moet dan ook 'naar onderen' kijken, maar heeft voldoende kwaliteit in huis om zich op dit niveau te handhaven.

Volgend seizoen kan het wellicht weer beschikken over Folkert van Dongera, die langdurig geblesseerd is. Hij heeft een nieuwe kruisband gekregen. "Ik ben aan het revalideren en het gaat goed, maar het herstel heeft tijd nodig", aldus de middenvelder, die vanaf de zijlijn het schouwspel volgde.

Voor onderhoud van oevers van bepaalde vaarwegen in Fryslân is onderhoudssubsidie beschikbaar.
Subsidieregelingen Fries oeverbeheer geopend Algemeen 14 uur geleden
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels Algemeen 15 uur geleden
De drie oorlogsgraven op het kerkhof waar bloemen en een krans worden gelegd.
Deadenbetinking Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 16 uur geleden
Geef je spullen een tweede kans.
Repair Café Dokkum weer open op zaterdag 4 mei Algemeen 18 uur geleden
Vaar naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven'
Met een sloep varen naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven' in Nationaal Park de Alde Feanen Algemeen 19 uur geleden
Doe ook mee met de excursie van IVN Natuureducatie!
Rondje Bolwerken Dokkum Algemeen 20 uur geleden
Nederland, Oentsjerk, 25-04-2024. Presentatie van het boekje met Doarpskuierkes.
Feestelijke presentatie nieuwe editie Doarpskuierkes Algemeen 1 mei, 17:00
Dodenherdenking en kranslegging in Drachten
4 mei dodenherdenking Drachten Algemeen 1 mei, 16:03
Voorstelling Ik ben Wil in theater Sense Dokkum 5 juni
Derde symposium van Ik ben Wil over dementie op 5 juni met voorstelling 'De Klosdochter' Algemeen 1 mei, 15:00
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 1 mei, 13:45
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 1 mei, 12:04
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 1 mei, 10:30