De hedendaagse haarden hebben 85 procent rendement. Zekunnen worden ingebouwd op de plek van de oude open haard.
De hedendaagse haarden hebben 85 procent rendement. Zekunnen worden ingebouwd op de plek van de oude open haard. (Foto: ActiefMedia)
Zakelijk

Actie bij Tjeerdsma Sfeerhaarden Opeinde

OPEINDE - 'Vervang je oude haard of kachel en ontvang inruilpremie'. Tjeerdsma Sfeerhaarden in Opeinde heeft een leuke actie voor mensen die willen overstappen op een milieu- en gebruiksvriendelijk exemplaar.

"Moderne kachels hebben veel meer rendement", zegt Sara Tjeerdsma. "Ook de uitstoot van fijnstof is beduidend minder en ze veroorzaken minder rookoverlast. Wie het milieu wil ontlasten, moet kritisch kijken naar de kachel of haard die hij gebruikt."

Een open haard stoken oogt gezellig. Qua warmte levert het echter slechts vijftien procent rendement op. Een moderne haard heeft daarentegen vijfentachtig procent rendement.
Met de actie 'Vervang je oude haard of kachel en ontvang inruilpremie' kan men nu een flink bedrag terugkrijgen van het aankoopbedrag, tot driehonderdvijftig euro. Deze actie van de Nederlandse Haarden en Kachelbranche duurt tot 31 maart 2018.

"Per 1 januari 2018 zijn kachelspeciaalzaken verplicht het ECO-label van een kachel aan te geven", vertelt Sara Tjeerdsma. Nieuwe houtkachels moeten minimaal het A-label hebben; gaskachels een C-label. "Wij verkopen deze kachels en haarden al jaren, maar het is nu dus ook wettelijk verplicht."

Mensen die hun huis verwarmen met een oude kachel of haard, kunnen een bijdrage leveren aan het milieu door deze te vervangen. "Bij deze nieuwe kachels houdt u ook mooi zicht op het vlammenspel door de lucht die voor de ruit langs gaat."

Meer berichten